Festival- Concurs ”Floare Giroceană” ediția a V-a

Scopul manifestării este de a identifica  talentele  în rândul preșcolarilor și de a îmbogăți universal cunoașterii copiilor în domeniul folcloric. Desfășurarea acestui festival dă posibilitatea copiilor de a lua contact direct cu valorile și tradițiile culturale, cu portul și graiul din Banat, de a se întoarce la tot ceea ce este autentic.

Festivalul –concurs s-a desfășurat în grădina de vară a Căminului Cultural din Giroc , în prezența a numeroși  pasionați de folclor din mai multe regiuni ale tării, precum și din Serbia.

Organizatoarea acestui festival a fost Grădinița P.P. Giroc, condusă de d-na educatoare coordonatoare Terteci Lenuța, în colaborare cu ISJTimiș, primăria comunei Giroc și  conducerea Liceului Teoretic „David Voniga” Giroc, condus de domnii directori Pascu Mihaela și Petchescu Nicolae.

Festivalul adresat preșcolarilor a cuprins trei secțiuni:

  • recitare în grai popular;
  • dans popular;
  • interpretare vocală

Participanții au fost jurizați de o comisie alcătuită din profesori de specialitate, iar ca prezentator a fost interpreta și realizatoarea emisiunii folclorice Felicia Stoian.

La acest festival au participat 18 grădinițe partenere: din Sebia-Kikinda , Gradinița Voinicelul Satu Mare, Grădinița Biled, Eșelnița, Șag, Peciu, Dudeștii Vechi, Ciacova, Chișoda, Denta, Caransebeș.

sursa: girocchisoda.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here