Festivalul florilor, Timfloralis, a luat naștere din nevoia de a cultiva gustul pentru frumos, fiind emblematic pentru oraşul Timișoara, cunoscut drept “Orașul florilor”. Festivalul florilor îmbracă, la a cincea ediție, Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Unirii în fericire. Formele artistice de structură florală sub tematica ,, Floral Happiness’’ vor ascunde sâmburi de zâmbete și aspirații înalte, care să inspire și să provoace imaginația privitorilor.

Între 19 și 21 aprilie, Timișoara va deveni locul de întâlnire și de expunere a viziunilor artiștilor locali și internaționali. O îmbinare și armonizare a culorilor vii, un mozaic cultural, voci puternice și multe alte surprize vor da farmec orașului.

Piața Victoriei găzduiește pe platoul din fața Operei proiectul “Pure Joy between Roses” al floristului olandez Dennis Kneepkens, o ramă foto realizată de către Iulia Rusciac și un foto corner executat de către organizația internațională Master Florist. La a 2-a participare la festival, Florin Jiboc și Alexandra Mureșan prezintă proiectul “Tea Time” în dreapta intrării pe strada Alba Iulia. În fața Rectoratului UPT se va desfășura pentru al 2-lea an, examenul floristic susținut de către elevii școlii Filomenei Brisc. Irina Ivanescu și Bianca Negrea prezintă “Spring is in the Air”, o construcție florală care anunță venirea primăverii prin abstracta reproducere a unui cuib floral. Fântâna cu Pești va purta amprenta aceleiași Filomena Brisc fiind împodobită cu un nou design, dar cu aceiași cantitate enormă de flori.

În Piața Libertății vor capta atenția privitorilor proiectul floristului Ioachim Erema cu proiectul “Pășim pe aleea fericirii” și proiectele surpriză ale invitaților din orașele înfrățite. În zona de tranziție, la ieșirea de pe strada Alba Iulia, vizitatorii vor putea admira proiectul Alexandrei Luca, „Happiness is a butterfly (Fericirea este un fluture)”. Nu vor lipsi work-shop-urile susținute de Facultatea de Horticultură şi Silvicultură – USAMVBT, SC Horticultura SA. Tot în Piaţa Libertății se vor desfășura și în acest an activitățile de comerț floral.

În premieră, în această ediție, festivalul se extinde și în Piața Unirii. Înconjurată de frumusețea clădirilor din centrul istoric, fântâna din Piața Unirii va fi împodobită de florista Ella Fodor printr-un concept captivant și inovativ. „Searching for Happiness (În căutarea fericirii)” este proiectul ce va putea fi admirat în fața Muzeului de Artă, o capodoperă realizată de către Alina Nagy Ghinea. Casa de Cultură a Studenților va avea în premieră un proiect de mari dimensiuni ce va putea fi admirat alături de alte creații ale Biancăi Negrea și ale Sorinei Wesolowski.

Alte elemente inedite ale acestei ediții sunt proiectul statuilor vivante – „Check street art” al designerilor Hoca Virag Francisca, Simona Noroc în colaborare cu Bianca Negrea, și extinderea umbreluțelor de pe strada Alba Iulia.

Deschiderea din acest an a festivalului va fi marcată printr-un moment dynamic, reprezentat de o paradă a Fanfarei Big Band, acompaniată de Zâna Timfloralis și de un grup de dansatoare.

Programul pentru cele trei zile feerice din acest an al festivalului cuprinde numeroase demonstrații floristice ce se vor desfășura pe scena situață în Piața Victoriei, conform programului de mai jos:

VINERI:
Piața Unirii:
16.00- Mini-Mini Reflex
16.30- Fanfara Big Band
Piața Victoriei:
17.00- Deschiderea oficială a festivalului “Timfloralis”
17.20- Show floral Denis Kneepkens
18.00- “Dance with Franciska”
18.15-Show floral “Searching for happiness” Alina Nagy-Ghinea si Marius Schiell
19.00- Moment coregrafic Liceul de Artaă Ion Vidu
19.30- Timişoara, oraş gradină
20.00 -Concert vocal simfonic, susținut de Filarmonica Banatul, dirijor: Laurenţiu Muntean, soliști: Narcisa Brumar, Mihaela Ispan, Bogdan Zahariea, Lucian Onita.

SÂMBĂTĂ:
12.30- Program muzical –coregrafic -Incubatorul de artă
14.00- Demonstrație florală “Happy Inspiring” -Master Florist Teunis Veenema
14.40-Şcoala de balet SuzanArt Dance
17.00-Şcoala de dans Anne Dance Studio
17.30- Chromatick Voice- cântece despre flori
19.00- Show floral Simona Wesolowski- Zeița dacică Bendis, zeița Lunii, a pădurilor, a farmecelor, a nopții.
19.40- Izabela Toth,
Ana Maria Moldovan,
Raluca Milin
20.00- Demonstrație florală – Master florist Ioachim Erema
21.00- Prezentare de modă Felix Ramiro

DUMINICĂ:
11.30- Palatul Copiilor
13.00-Şcoala de dans și balet “The Dancers”
13.30- Scoala de balet Denisse
14.00- Demonstrație florală–Master Florist Teunis Veenema
18.00- Show floral Deniss Kneepkens
18.40-Poka Robert
19.00- Show floral Ella Fodor
19.50-Iguana Fitness dans
20.00- Cvartet Music
Biroul Organizare Evenimente

Articolul precedentOperatorii de reţele de comunicaţii trebuie să-și îngroape cablurile până în 15 mai! Apoi se trece la tăierea lor
Articolul următorCONVOCATOR NR. 60/16.04.2019 al Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor S.N. Aeroportul Internaţional Timişoara – “Traian Vuia” S.A

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.