Festivalul Condeierilor Plugari, la Timișoara, la a XIII-a ediție

Festivalul Condeierilor Plugari
Festivalul Condeierilor Plugari

Cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Condeierilor Plugari va avea loc în acest sfârșit de săptămână, atât la Timișoara, cât și la Partoș. Festivitateaa de deschidere a evenimentului este programată astăzi, de la ora 10.00.

Centrul acțiunii se va muta în localitatea Partoș, unde de la ora 16.00 se va desfășura un program etno-folcloric. Duminică, apoi, de la ora 10.00, invitații vor lua parte la o slujbă religioasă, în incinta Muzeului Satului Bănățean. Va urma un moment de reculegere, la ora 15.00, la Casa Condeierilor Plugari, unde se va păstra un moment de reculegere pentru condeierii veterani Ion Vornic (Moș Râcu) din Vârciorova (Caraș-Severin) și Gheorghe Calbău, din Orțișoara (Timiș).

Tot atunci, se va lansa suplimentul revistei In Memoriam Iosif Cireşan-Loga (la 10 ani de la dispariție), Maria Tudor și Ion Vornic. În aceeași locație, la ora 16.00, este programată o șezătoare populară, în cadrul căreia participanții vor susține un program artistic, cu muzică și poezie. Se vor lansa cărți, precum și revista Vatra Căraşului, publicație a condeierilor plugari.

La eveniment participă condeieri plugari din Banat, creatori și rapsozi populari din nouă județe ale țării, dar și din Cernăuți și Banatul Sârbesc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.