Festivalul Internațional de Film “Très Court” debutează sâmbătă la Timișoara

0
254

Cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film “Très Court” debutează sâmbătă la Timișoara. Evenimentul va avea loc de la ora 15, la Ambasada.

Festivalul Internaţional Très Court are loc în toată lumea în aceeaşi perioadă. Din 4 până în 12 iunie, pe 5 continente, în 30 de ţări şi în aproape 100 de oraşe, din care 20 în România, Slovacia, Ungaria şi Moldova vor fi proiectate peste 100 de filme de maxim 3 minute, din toate genurile (ficțiune, animație, documentar, experimental).

Filmele sunt grupate în patru secţiuni: Familială (pentru copii peste 7 ani), Paroles de femmes (cu şi despre femei), Naţională (filme realizate în România) şi Internaţională (filme de pe tot globul). Dintre acestea, ultimele două sunt competitive, publicul fiind invitat să voteze filmele preferate.

Împotriva unei globalizări şi a unei uniformizări a culturilor, festivalul permite punerea în valoare a creaţiei locale care surprinde societăţi şi vieţi diverse, din toate colţurile lumii.

Inițiatorii și organizatorii festivalului: Nanosphère Productions și Asociațiile Très d’Esprit și Pandora (Franța). Institutul Francez din România este coordonatorul festivalului în ţara noastră, dar şi în Slovacia, Ungaria şi Moldova.

Foarte scurtele poposesc la Timişoara sâmbătă, 4 iunie, de la ora 15, la AMBASADA. Iată programul:

ora 15 – Selecţia TRÈS COURTS FAMILIAL (pentru copii peste 7 ani)

ora 16 – Selecţia PAROLES DE FEMMES

ora 18 – Competiţia NAŢIONALĂ „AROUND THE TRÈS COURTS”

ora 19 – Competiţia INTERNAŢIONALĂ

Filmele sunt subtitrate în limba română iar accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Pentru mai multe detalii despre festival: http://trescourt.com/ro.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here