Orașul Buziaş este în weekend gazda unui important festival de folclor. Este vorba despre Festivalul Internațional de Folclor ”Joc și cântec la izvoare”, care debutează sâmbătă.

Manifestarea a ajuns la cea de-a treia ediţie se va desfăşura la Teatrul de Vară al Casei de Cultură din Buziaş în zilele de 28 şi 29 mai.

În prima zi, pe scenă vor urca nume importante ale muzicii populare româneşti. Ansamblurile „Ceata Junilor” din Sibiu, „Dukat” din Serbia, „Timişul” din Timişoara, „Lugojana” din Lugoj, „Izvoraşul” din Buziaş, „Hora Caraşului” din Oraviţa, „Arădeana” din Arad, „Recefice” din Tormac şi „Boldureanca” din Boldur vor încânta buzieşenii cu programe alese de cântece şi dansuri. Printre soliştii care vor susţine recitaluri sunt: Nicoleta Voica, Ana Munteanu, Andreea Voica, Adrian Stanca, Mircea Cârţişorean, Liliana Savu Badea, Cornelia Lupulescu, Ramona Ilieşi Drăgan, Oana şi Raluca Stanca, Ramona Torzan Gomboş şi alţii. Pe lângă acestea, vor fi prezente şi o serie de ansambluri folclorice din Serbia şi Polonia.

Evenimentul organizat de Primăria orașului Buziaș împreună cu Casa de Cultură Buziaș și Consiliul Județean Timiș se află la cea de-a treia ediție și va avea loc pe parcursul a două zile, sâmbătă și duminică.“Cei care vin din străinătate vin cu obiceiurile și tradițiile lor. De data aceasta am înțeles că vor veni din Serbia, încă se așteaptă confirmare dacă mai vin din Polonia sau din altă țară. Festivalul necesită un efort deosebit din partea organizatorilor, atât material cât și  de muncă, de rezolvat probleme de cazare, masă, ca acei oaspeți care vin la noi să se bucure de osptitalitatea Buziașului și al Banatului”, transmite primarul orașului Buziaș, Alger Ilaș.

Parada portului popular va porni de la Casa de Cultură din Buziaş, duminică, 29 mai, la ora 16:00. Spectacolele se vor desfășura în zilele de sâmbătă și duminică. “Duminică este ziua ce mare, în care se va face și parada porturilor populare din Banat și străinătate, după care pe scena Teatrului de Vară se vor desfășura aceste acțiuni. Tradițional este că în jurul acestor activități culturale se vor realiza și o serie de mici lucruri unde oameni pot să servească mâncăruri tradiționale. Sperăm ca festivalul acesta să aducă un plus pentru turismul care se realizează în Buziaș, în afară de turismul balnear”, adaugă edilul Alger Ilaș.

(Foto: www.redesteptarea.ro)

Articolul precedentPeste optzeci de percheziții în Capitală și 11 județe într-un dosar de evaziune cu fier vechi. prejudiciu de 50 milioane lei
Articolul următorAtenție, minor dispărut! Oricine îl vede este rugat să anunțe 112

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.