Festivalul Naţional de Folclor “Tradiţii la români” – ediţia a III –a 2016

Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş şi Consiliul Judeţean Timiş organizează în zilele de 5 şi 6 octombrie 2016 Festivalul Naţional de Folclor “Tradiţii la români”, ediţia a III – a 2016, la Timişoara, de la ora 18,00, în Sala “Capitol” a Filarmonicii “Banatul”.

Manifestarea va începe în ambele zile de la ora 18,00 şi va grupa ansambluri folclorice, solişti vocali şi instrumentişti de prim rang din ţară. În prima zi, pe scena festivalului vor evolua: Ansamblul Profesionist “Banatul” din Timişoara, avându-i invitaţi pe: Ramona Viţa şi Dumitru Teleagă. Invitatul special al primei Zile este LAURA LAVRIC. Pe scenă vor urca apoi Ansamblul Folcloric “Maria Tănase” din Craiova şi Ansamblul Profesionist “Drăgan Muntean” din Hunedoara – Deva.

A doua zi va aduce pe scenă: Ansamblul Profesionist “Banatul” din Timişoara, cu soliştii: Liliana Laichici, Mihaela Petrovici, Carmen Popovici Dumbravă, Nicu Novac şi Adrian Stanca. Invitatul special este GHEORGHE ZAMFIR. În aceeaşi seară vor mai evolua şi Ansamblul Folcloric Naţional “Transilvania” din Baia Mare şi Orchestra “Cununa Transilvană” din Cluj.

Dirijorul orchestrei Ansambului Profesionist “Banatul”: Sebastian Roşca. Coregrafia: Nicolae şi Brânduşa Stănescu.

 Prezintă: Felicia Stoian.

 Manager CCAJT: Liliana Laichici.

 Directorul festivalului: Adrian Scorobete.

 Intrarea se face pe bază de invitaţii, care se pot ridica de la Centrul de Cultură şi Artă Timiş, str. E. Ungureanu, nr 1, camera 19, începând de miercuri, 28 septembrie, ora 11,00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here