Două femei, un bărbat şi un copil de patru ani din Siria şi Irak, depistaţi în timp ce intenţionau să intre fraudulos în România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa – I.T.P.F. Timişoara au depistat patru persoane (doi cetăţeni sirieni şi doi irakieni) care încercau să intre ilegal, pe jos, din Serbia în România, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Ieri în jurul orei 21.20, operatorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, a observat în apropierea localităţii Moraviţa, pe câmp, în apropierea frontierei, patru persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, fiind depistate patru persoane, care au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt doi cetăţeni sirieni, un minor de 4 ani şi mama acestuia de 28 de ani şi doi irakieni, un bărbat de 34 ani şi o femeie în vârstă de 33 ani. Aceştia au declarat că au plecat din Serbia pe jos, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind anunţate autorităţle sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here