Filarmonica Banatul Timișoara vine cu un program special în decembrie

În luna decembrie, Filarmonica Banatul Timișoara le face cadou melomanilor o serie de 12 concerte cu programe adaptate zilelor festive din această perioadă.

Așa cum v-a obișnuit deja, Filarmonica Banatul Timișoara aduce în fața publicului său distins invitați de seamă din țară și din străinătate. Maeștrii Cristian Măcelaru, Róbert Farkas (Ungaria), David Crescenzi (Italia), Gheorghe Costin și soliștii Raluca Știrbăț (Austria) – pian, Szymon Nehring (Polonia) – pian, Roxana Constantinescu – mezzosoprană, Cristian Bălășescu – tenor, ne vor face onoarea de a urca pe scenă, în luna decembrie.

Unul dintre evenimentele deosebite ale sfârșitului de an este concertul simfonic extraordinar din data de 14 decembrie, al cărui dirijor este maestrul Cristian Măcelaru, câștigător în anul 2020 al Premiului Grammy la categoria „Cea mai bună interpretare instrumentală solo”, dirijor principal al renumitei orchestre WDR Sinfonieorchester din Köln și director artistic al Orchestrei Naționale a Franței.

În aceeași seară, de la ora 19:00, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara, va urca pe scena Sălii Capitol și mezzosoprana Roxana Constantinescu, renumită pentru complexitatea muzicalității sale, pentru capacitatea ei de a aborda stiluri diferite cu aceeași frumusețe, devotament și onestitate. A concertat, printre altele, la Konzerthaus Wien, Luxembourg Philharmonie, Laeiszhalle Hamburg și Essen Philharmonie..

Ziua Națională a României este și ea marcată așa cum se cuvine. Filarmonica Banatul Timișoara propune spre audiție lucrările a trei compozitori români. Invitații concertului simfonic sunt Gheorghe Costin, fost dirijor permanent al Filarmonicii Banatul Timişoara, și pianista Raluca Știrbăț (Austria), apreciată penrtu modul unic în care ajunge să interpreteze notele din partitură.

Într-un oraș multicultural și multietnic, Filarmonica Banatul Timișoara marchează Ziua Minorităților printr-un recital cameral, duminică, 18 decembrie, de la ora 19:00, în Sala Capitol, atunci când pe scenă vor urca Laura Ristić Roman – vioară, Marko Ristić – acordeon, Sorin Petrescu – pian, Sorin Dogariu – pian. Vor fi interpretate lucrări ale minorităților conlocuitoare din Banat, unele, în primă audiție absolută.

Corul “Ion Românu” al Filarmonicii Banatul Timișoara a pregătit, de asemenea, un program aparte pentru zilele din preajma Crăciunului. Astfel, joi, 22 decembrie, de la ora 19:00, va susține un concert extraordinar de colinde în Sala Capitol. Dirijorul corului este maestrul Iosif Todea.

În prag de Anul Nou, Orchestra simfonică și Corul “Ion Românu” ale Filarmonicii Banatul Timișoara, dirijate de maeștrii Radu Popa și Iosif Todea, au pregătit un program special pentru a marca așa cum se cuvine ultima sărbătoare din an. Astfel, vor susține un Concertul extraordinar de Anul Nou, în 30 decembrie, de la ora 19:00, în Sala Capitol.

De asemenea, în program sunt cuprinse și două concerte educative. Primul dintre ele, ce va avea loc în 9 decembrie, de la ora 14:00, în Sala Capitol, este adaptat categoriei de vârstă 7-12 ani. Sub genericul Comorile ascunse ale mzicii vocale, ansamblul vocal Voces Timisienses va interpreta mai multe colinde internaționale, în cadrul evenimentului intitulat Colinde în jurul lumii.

După succesul remarcabil al evenimentului destinat bebelușilor, desfășurat cu casa închisă, în 29 octombrie, răspundem solicitării de a reorganiza un astfel de concert educativ pentru categoria de vârstă 0-2 ani. Acesta este programat pentru data de 15 decembrie, la ora 11:00, în Sala Capitol și va fi susținut de Marta Chiș la vioară și Mihaela Faur la harpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.