Finala romanesca la Londra! Tecau si Rojer, care vor deveni lideri pe echipe, infrunta surpriza Mergea si Bopanna

mergea_tecau_romania_64221200Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat, sâmbătă seara, în finala Turneului Campionilor la dublu de la Londra, după ce au învins cu 6-4, 6-4 frații gemeni americani Bob Bryan/Mike Bryan, campionii en titre, în a doua semifinală.

Tecău și Rojer, favoriții numărul doi ai competiției, vor juca în ultimul act contra cuplului româno-indian Florin Mergea/Rohan Bopanna (cap de serie numărul opt), care a trecut, tot sâmbătă, de perechea Ivan Dodig (Croația)/Marcelo Melo (Brazilia), cu 6-4, 6-2. Finala se va juca duminică, de la ora 17,30 (ora României).

Perechea româno-olandeză s-a impus în 66 de minute și și-a asigurat cu acest prilej titlul de cea mai bună pereche a anului, terminând anul pe primul loc în clasamentul Emirates ATP Doubles Team Rankings.

Campionii de la Wimbledon au obținut prima lor victorie anul acesta împotriva fraților Bryan, principalii favoriți ai Barclays ATP World Tour Finals, după cinci eșecuri la rând.

Tecău și Rojer și-au asigurat un cec de 261.000 de dolari și 1.000 de puncte ATP, ei câștigând toate cele patru meciuri de la Londra în două seturi.

Tecău este la a patra participare la Turneul Campionilor, dar e pentru prima oară când trece de faza grupelor. Frații Bryan au câștigat titlul de patru ori, în 2003, 2004, 2009 și 2013.

Mergea se afla la prima participare la Turneul Campionilor si alaturi de Rohan Bopanna au reusit surpriza competitiei ajungand pana in finala, desi erau creditati cu ultima sansa in acest turneu, ei fiind si ultima pereche calificata la Londra. Dar cu un joc solid si spectaculos cei doi au dat peste cap toate pronosticurile.

Indiferent care român va câștiga titlul va întregi performanța tenisului masculin românesc din anul acesta, după trofeul cucerit de Tecău la Wimbledon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here