Finalizarea lucrărilor pe strada Podeanu

S-au finalizat lucrările la strada Podeanu din Timișoara, după an de zile. Aici s-au derulat lucrări pentru amenajarea pistei din jurul stadionului Dan Păltinişan şi refacerea carosabilului şi a parcărilor din zona stadionului. Noua pistă din jurul stadionului are o lăţime de 9 m, delimitată de borduri pentru a împiedica accesul autoturismelor, fiind concepută numai pentru desfăşurarea activităţilor sportive (alergare, role, biciclete şi skateboard – marcată corespunzător).

Strada Podeanu are acum patru benzi, două sensuri giratorii, piste pentru biciclete și trotuare moderne. Lucrarea a venit la pachet și cu noi copaci plantați pe aliniament și cu sute de locuri de parcare. În plus, în zonă se va amenaja zilele acestea și o parcare cu 80 de locuri pentru biciclete.

Lucrările de extindere a străzii la patru benzi şi amenajarea locurilor de parcare au fost afectate de existenţa reţelelor supraterane şi subterane existente (apă, canal,termoficare, gaze naturale, electrice, telefonie, etc.) Astfel lucrarea cuprinde o reţea nouă de apă şi canalizare realizată pe sectorul Calea Stan Vidrighin –  strada Stejarul şi  reglementarea tuturor branşamentelor la consumatori, precum şi a racordurilor. A fost realizat un nou sistem de iluminat  public între Aleea F.C. Ripensia – Calea Stan Vidrighin şi s-a reglementat alimentarea consumatorilor casnici de energie electică prin desfinţarea reţelei de alimentare cu energie electrică supraterană ( au fost refacute  branşamentele).

În plus, au fost plantaţi in total 179 de arbori, din care 64 de tei, 40 salcâmi, suplimentar şi au fost relocaţi/plantați 8 salcâmi şi 67 de tei. Zona verde refăcută cuprinde aproximativ 5.300 mp gazon.

Odată cu modernizarea străzii Aurel Păunescu Podeanu şi amplasarea sensului giratoriu de la intersecţia cu strada F.C. Ripensia a fost necesară şi reamenajarea unei parcări suplimentare: parcarea din faţa stadionului Dan Păltinişan  sectorul A -80 locuri de parcare, parcare intersecţia străzilor F.C. Ripensia cu Podeanu -172 locuri de parcare, parcări laterale pe bretele de legătură din strada Arieş: 161 locuri de parcare.

Carosabil: 2 bretele de legătură din strada Arieş la Sectorul A a stadionului Dan Păltinişan şi de la sectorul A spre Casa Tineretului  ( 167 m  x 3 m lăţime), drum de legătură având sens unic din sensul giratoriu de pe str. Prof. Dr. Aurel Păunescu Podeanu spre baza sportivă Banu Sport care se intersectează cu drumul  spre Casa Tineretului ( 147m  x 3 m lăţime). Total lungime carosabil : 814 m.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here