Firmele din Banat se pot promova gratuit în mediul virtual printr-un proiect derulat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş. Este vorba despre o platformă e-commerce, în cadrul proiectului „Made in Banat”, având scopul de a sprijini firmele să se promoveze online.

Magazinul virtual este atât pentru firmele care obţin marca „Made in Banat” cât şi pentru restul firmelor care fac produse tradiţionale din zona Banatului sau oferă servicii în această arie.

Astfel, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş continuă înscrierea firmelor bănățene în magazinul virtual. Pentru a putea fi prezente în magazinul virtual, firmele trebuie să aibă sediul social sau punctul de lucru în zona transfrontalieră România-Serbia. Înscrierea în magazinul virtual permite firmelor nu numai să-și promoveze oferta de produse și servicii, dar și să-și sporească volumul vânzărilor și să găsească noi piețe de desfacere. Mai mult, promovarea acestora pe site-ul www.banatmall.ro reprezintă o garanție a autenticității, originii autohtone și calității la standarde europene.

Ghidul „Made in Banat” conține procedurile, cerințele și documentația privind acordarea mărcii. Cerințele obligatorii vizează următoarele: sediul social / punctul de lucru trebuie să fie în regiunea transfrontalieră România-Serbia;proveniența / costul resurselor materiale / umane utilizate în realizarea produsului alimentar / serviciului să fie din regiunea vizată de proiect în procent de minim 51%; produsele nealimentare trebuie însoțite de o declarație de calitate / performanță.

Producătorul / prestatorul de servicii trebuie să îndeplinească condițiile legale de funcționare din punct de vedere sanitar-veterinar, sănătate publică, protecția mediului, protecția  consumatorului etc.; producătorul / prestatorul de servicii să aibă implemantat sau în curs de implementare un sistem de management al calității (ISO 22000:2005, pentru produse alimentare; ISO 9001:2008, pentru produse nealimentare), precum și sistemul de management de mediu conform 14001:2005.

Criteriile sunt valabile pentru fiecare din cele 14 clase de produse și servicii pentru care s-a ăbținut protecția mărcii, conform Clasificării internaționale a produselor și serviciilor pentru înregistrarea mărcilor a WIPO (Organizația Internațională a Proprietății Intelectuale).

Reamintim că proiectul MADE IN BANAT a fost finanțat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România–Republica Serbia şi derulat de CCIA Timiș în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Economico-Socială Timiș și camerele de comerț din Pancevo, Zrenjanin şi Kikinda.

În cadrul proiectului, un număr de 13 firme – 5 din România și 8 din Serbia, din regiunile vizate de proiect, au obținut marca „Made in Banat”.

Firmele interesate se pot înscrie direct pe site-ul www.banatmall.ro, urmând ca apoi să beneficieze de tutoriat şi suport tehnic din partea CCIAT. Informaţii suplimentare la tel. 0372.185.284, e-mail: cmirea@cciat.ro.

Articolul precedentACS Dumbravita doreste sa isi apere trofeul la tenis de masa
Articolul următorAlexandru Tarus de la Timisoara Saracens se va transfera in Franta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.