Gerald Simonis a candidat independent in urma cu doi ani la alegerile locale din comuna Mosnita Noua si a reusit sa se claseze pe locul al doilea dupa actualul primar Florin Bucur. Din momentul in care a pierdut alegerile Simonis a scos la iveala toate ilegalitatile pe care le facea primarul din Mosnita Noua. Mai mult acesta a  fost implicat activ in viata civica din comuna mai sus amintita.

Gerald Simonis pus sa astepte doua ore pentru a lua cuvantul

Independentul Simonis a participat astazi 30.03.2023 la sedinta Consiliului Local Mosnita Noua. Gerald avrut sa vorbeasca inainte de sedinta in fata consilierilor pentru a demasca o noua ilegalitate care se petrece in Primaria Mosnita Noua condusa de primarul Florin Bucur. Incurajati de presedinta de sedinta consilierii au hotarat ca Simonis sa vorbeasca la finalul sedintei adica dupa aproximativ doua ore.

La Finalul sedintei Gerald Simonis a expus o problema arzatoare pentru mosniteni. Mai exact acesta a demonstrat negru pe alb ca Florin Bucur inchide ochii la ilegalitatile comise in primaria pe care acesta o pastoreste. Simonis a demonstrat cu acte ca angajatii din Primaria Mosnita Noua nu respecta HCL-ul nr 209/25.07.2018, hotarare ce vizeaza regulamentul privind gestionarea deseurilor din constructii si demolari in Comuna Mosnita Noua proiect initiat chiar de primarul Florin Bucur.

Ca sa fiu pe intelesul tuturor, o sa va explic acest HCL. Fiecare cetatean care isi construieste o casa pe raza comunei, atunci cand doreste intabularea casei, acesta trebuie sa faca dovada catre departamentul de mediu din cadrul Primariei Mosnita Noua, ca deseurile/resturile de materiale rezultate din construirea casei, au fost ridicate de catre o firma autorizata si nu au ajuns pe campurile din comuna noastra”, a declarat Gerald Simonis.

Potrivit lui Simonis pe parcursul anului 2022 au fost intabulate 549 de case din care doar 180 dintre acestea au raportul final al departamentului de mediu avand documentatia completa. Asta inseamna ca celelalte 369 decase au fost intabulate fara o factura din partea unui operator de colectare deseuri autorizat.

La un simplu calcul rezulta un total de peste 2500 metri cubi de deseuri care nu se stie unde au ajuns. Cu toate acestea Bucur inchide ochii la ilegalitatile subordonatilor iar lui Simonis ii va raspunde in scris. Cel putin asa a promis primarul aflat probabil la ultimul sau mandat.

Articolul precedentFilarmonica Banatul propune o lună aprilie cu evenimente extrem de spectaculoase și deosebite
Articolul următorConferința Professional Communication and Translation Studies – eveniment academic și cultural, ajuns la cea de-a XIII-a ediție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.