Fost șef IPJ Timiș și fost primar din Recaș, închisoare cu executare după ce au „executat” politic un polițist

Sindicatul Europol anunţă că fostul şef al IPJ Timiş Sorin Muntean a fost condamnat la închisoare cu executare, după ce a mutat disciplinar un poliţist la cererea unui primar. Potrivit instanţei de judecată, condamnarea nu este definitivă, ci poate fi contestată.

„Ştim cu toţii că atunci când în cadrul unei unităţi, şeful e şef, el taie şi spânzură, mută, deleagă sau cercetează disciplinar un subordonat pentru că puterea lui este una divină. Asta s-a întâmplat şi la IPJ Timiş în urmă cu câţiva ani, unde colegul nostru Dumitru Duma a fost mutat împotriva voinţei lui, de la Politia Recaş la Politia Lugoj, la cererea pe exclusiv politică a fostului primar al oraşului Recaş, Pavel Teodor. În urmă cu 7 ani, în anul 2014, pentru a satisface interesele personale si de natură politica ale primarului oraşului Recaş şeful IPJ Timiş, Sorin Muntean si adjunctul acestuia Florin Bolboş, de la acea vreme, si-au îndeplinit în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu constând în coordonarea si controlul structurii din subordine. În fapt, aceştia au dispus întocmirea unei propuneri către IGPR, pentru radierea postului unui agent de politie care îşi îndeplinea in mod legal atribuţiile de serviciu, din ştatul de funcţii ale Politiei oraşului Recaş si apoi au avizat propunerea Serviciului Resurse Umane din cadrul IPJ Timiş de desfiinţare a funcţiei respective. Ulterior, a fost dispusa mutarea colegului nostru într-un alt oraş, fără a se respecta procedura legala privind mutarea în cadrul altei unităţi de poliţie„, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, 6 august, al Sindicatului Europol.

Curtea de Apel Timişoara a dat joi o sentinţă în acest dosar. „Curtea de Apel Timişoara le-a venit de hac şi s-a pronunţat în acest dosar, unde a decis să îl condamne pe fostul şef al IPJ Timiş la trei ani de închisoare cu executare, pe fostul adjunct al IPJ Timis, la trei ani de închisoare cu suspendare şi 75 de zile de munca neremunerată in folosul comunităţii la Primăria Timişoara sau Inspectoratul Scolar Judetean Timis, pe fostul şef al Poliţiei oraşului Recaş, Temu Marian Dorinel, 3 ani de închisoare cu suspendare si 75 de zile de munca in folosul comunităţii la Primăria Lugoj sau ISJ Timiş iar pe Pavel Teodoru, fostul primar al Recaşului, la trei ani, cu un spor de 5 luni şi 10 zile de închisoare cu executare. Poliţistul hărţuit, Dumitru Duma, va primi conform hotărârii Curţii de Apel Timişoara, 2551 lei daune materiale şi 7000 de euro daune morale, însă sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în termen de 10 zile de la comunicarea acesteia”, se arată în comunicat.

Sursa foto: Sindicatul Europol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here