Fostul premier al României, Petre Roman, a susținut o conferință inedită la UMF. Ce le-a transmis studenților

Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” Timișoara a fost gazda unui eveniment inedit. Este vorba despre conferința cu tema “Valori contemporane – opțiuni și perspective. În ce ar trebui să creadă tinerii de astăzi”, susținută de prof.univ.dr. Petre Roman.

Evenimentul a reunit ieri atât profesori, cât și studenți și a avut loc în Aula Magna a Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” Timișoara.

Fostul premier, Petre Roman, a venit în orașul de pe Bega cu scopul de a discuta împreună cu studenții despre valorile contemporane. Astfel, studenții au fost îndrumați spre cunoașterea culturii și a artei. În prim-plan a fost pus momentul intrat în istorie la Timișoara, Revoluția din 1989. “În primul rând, vreau să le povestesc modul în care a luat naștere libertatea în țara noastră. Fără libertate, nu ai dreptul să alegi, nu ai dreptul la nimic. Libertatea înseamnă dreptul și posibilitatea de a face alegeri. Am fost în focul armelor, al mitralierelor pentru a câștiga dreptul la libertate, în Decembrie 1989. Așa a început libertatea în România. Timișoara înseamnă foarte mult pentru mine”, a transmis fostul premier al României, Petre Roman.

Îndemnul fostului premier a fost ca studenții să înceapă cu lectura și cunoașterea marilor clasici. Apoi ar trebui să continue cu cei care au revoluționat lumea culturii și a gândirii. “În momentul acesta eu vin din sfera politicii. Politica trebuie făcută cu valori fundamentale. Însă, politica, așa cum îmi place mie să spun, este despre realizări, nu despe intenții. Iar politica pentru cei care își asumă riscul de a realiza așa ceva, este periculoasă. Cei care nu fac în politică, dar aspiră la putere, de dragul puterii, dintotdeauna de când există politica, au conspirat împotriva celor care dețineau politica pentru a face ceva. Eu am fost în situația asta. Este greu să fii un lider politic. Eu am trăit acest lucru. Atunci când am avut cea mai frumoasă victorie, cu putință, în acel moment, a fost cineva care a spus: Nu, nu îl vrem pe ăsta. Dar asta nu e nimic rău, pentru că asta este libertatea”, a mai spus Petre Roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here