Fostul premier Sorin Grindeanu, invitat la ședința PSD Timiș! Organizația județeană îl vrea președinte PSD la nivel național

 Schimbări în PSD Timiș după preluarea conducerii de către Alfred Simonis! Totodată, fostul premier Sorin Grindeanu a fost invitat să participle astăzi, la ședința organizației PSD Timiș.

În momentul de față, Sorin Grindeanu este șeful ANCOM, și nu este membru de partid, după ce a fost exclus din PSD în 2017. Acesta a fost invitat însă de social democrații din Timiș să revină pe scena politică și totodată să candideze la șefia partidului, la congresul din februarie.

”Am luat câteva măsuri organizatorice, și anume locul lăsat vacant de mine, de președinte executiv al PSD Timiș a fost preluat de către domnul senator, Eugen Dogariu, votat de către colegii din Comitetul Executiv, și postul de secretar executiv al PSD Timiș a fost preluat de Sebastian Răducanu, de asemenea și el votat în Comitetul Executiv Județean. Astăzi am avut un invitat special, după doi ani și jumătate de când a plecat din partid, fără să-și dorească acest lucru, Sorin Grindeanu a fost invitat la Ședința Comitetului Executiv, poate mai târziu decât a trebuie, însă am ținut să fie invitat la această ședință, a fost primit cu entuziasm de colegii noștri. Astăzi în cadrul ședinței s-a luat decizia ca în cazul în care domnul Grindeanu își dorește să candideze la vreo funcție în partid, la congresul din februarie va avea întrega susținere a PSD Timiș, considerând cu toții că e nevoie în conducerea partidului de oameni de talia lui Sorin Grindeanu. Sorin Grindeanu nu este membru PSD, a fost invitat de noi, a participat ca invitat”, spune Alfred Simonis, președintele PSD Timiș.

Sorin Grindeanu a participat astăzi la ședința PSD Timiș în calitate de invitat.

M-a onorat invitația făcută de colegii mei la o întâlnire cu membrii de partid, și i-am rugat să privească ca pe o mulțumire pe care le-o aduc eu lor, pentru faptul că au fost alături de mine într-un moment care a fost greu atât pentru mine, cât și pentru partid. Practic PSD Timiș a fost prima organizație din țară care a spus în 2017 că PSD se îndepărtează de misiunea sa și a cerut revenirea la democrația internă de partid. Probabil, ascultându-i azi pe colegii mei, vor să transmită și acum celor de la București, din conducerea centrală, că partidul trebuie să se întoarcă să revină la membii săi, să se reapropie de cetățeni, iar cei la București ar trebui să se uite foarte atent la PSD Timiș, pentru că PSD Timiș a fost prima organizație care a spus că trebuie să stopăm răl, sau să-l limită, și prin rău nu mă refer la o persoană, ci faptul că democrația internă sau modul în care a fost compus PSD-ul nu era cel corect. Filiala trebuie să-și recâștige personalitatea și din ce am auzit astăzi sunt convins că este pe drumul cel bun. PSD Timiș trebuie să redevină acea organizație cu personalitate care știe să spună da, dar mai ales să spună nu, când trebuie. Eu nu am mai fost de un an jumate în această clădire, de când era curtea plină atunci, când i-am simțit alături de mine pe toți cei din organizația Timiș și de aceea am ținut să vin în special pentru acel moment, care a reprezentat un punct de pornire, într-o parte pentru mine, și din păcate continuarea unei direcții greșite pentru PSD”, spune Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a fost demis în 2017 in funcția de prim-ministru prin moțiune de cenzură inițiată și votată de partidul din care făcea parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here