Fostul vicepreședinte ALDE, deputatul Marian Cucșa se alătură unui nou proiect politic!

Deputatul Marian Cucșa a anuntat in aceasta dupa amiaza ca a preluat functia de secretar general al Partidului Republican din Romania. Formatiune condusa de analistul politic, Alexandru Coita. Noul partid vrea sa iasa din tiparele politicii romanesti. Sa se bazeze pe fapte, nu pe vorbe. Ca atare, Marian Cucsa a depus astazi o initiativa legislativa care sa imbunatateasca pocesul electoral. Astfel, daca legea va fi adoptata, alegeile locale si cele parlamenare se vor desfasura pe parcursul a trei zile. Principalul scop al initiativei este ca cetatenii sa fie in siguranta, sa nu se produca aglomerari in sau in fata sectiilor de votare, mai ales, acum, in perioada pandemiei.

Deputatul a vorbit si despre prioritatile formatiunii politice.

1. Un nou model de dezvoltare economica, bazat pe sprijinirea masiva a antreprenoriatului autohton, stimularea inovarii, folosirea noilor tehnologii si fructificarea potentialului de capital uman pe care Romania il are
2. Renasterea agriculturii si a industriei alimentare romanești. Romania are tot ce-i trebuie pentru a REdeveni un mare exportator de hrană pentru toata Europa. Statul trebuie să fie alaturi de fermieri, sa ofere finanțare pentru investitii si modernizare.
3. Sprijinirea antreprenorilor, astfel incat sa producem in Romania toate bunurile necesare in caz de criza, cu precadere in domeniul medical. E momentul sa producem în tara paracetamol, masti sau ventilatoare prin intermediul unor producatori romani strategici.

Sunt doar cateva dintre temele pe care ni le-am propus si pentru care suntem dispusi sa luptam pentru a fi puse in practica, spune Marian Cucsa

Acesta sustine ca a fost convins sa se alature proiectului, in momentul in care a cunoscut echipa formata din tineri, determinati, energici si responsabili. Tineri care au dovedit si construit multe in domeniile in care au activat inainte sa intre in politica.

Partidul Republican din Romania isi propune sa fie o alternativa pentru cetatenii care s-au saturat de promisiuni si vor sa vada actiune. Mai ales actiune bazata pe analize serioase si viziune.

Ce roman nu viseaza ca tara noastra sa devina un Silicon Valey al Europei? Se intreaba Marian Cucsa, care vorbeste despre potentialul uman din industria IT, care, din pacate, e alungat in alte state, care sunt in stare sa ofere conditiile pentru a se dezvolta si a trai decent, Deputatul sustine ca Partidul Republican are un proiect clar prin care acest vis poate deveni realitate Si nu e singurul. Vorbeste despre transformarea oraselor si comunelor din Romania in spatii atractive, care sa functioneze ca o adevarata comunitate in care viata sa fie mai usoara si armonioasa.

Reducerea poluarii si sa intarirea afacerilor romanesti sunt tot pe lista de . prioritati. la fel ca si sistemul de sanatate. Vrem ca romanii sa aiba parte de un sistem de sanatate care sa le vina in ajutor, nu sa le puna viata in pericol, spune tanarul politician.
„Vrem ca institutiile publice sa fie populate de specialisti, nu de rude si amante. Vrem sa “vaccinam” sistemul public cu o doza letala ANTIcoruptie. Vrem sa schimbam multe si pentru asta avem nevoie de voi. Mai ales de voi cei care ati stat departe de stiri si de politica in ultimii ani, satui de circ si de falsitate” a declarat Marian Cucsa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here