Frontiera verde luată cu asalt de vecinii din Balcani!

Trei cetăţeni din Kosovo și un sârb au fost opriţi, noaptea trecută la granița cu Serbia!

Poliţiştii de frontieră de la Lunga au depistat, în această dimineață, în jurul orei 1.30, patru cetăţeni străini care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, pe jos, pe la frontiera verde.

Cei patru se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România, în apropierea localităţii de frontieră Comloșu Mare, județul Timiș. Persoanele în cauză, au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba de patru bărbaţi, 3 cetățeni din Kosovo și un cetățean sârb, cu vârste cuprinse între 22 şi 40 de ani. Bărbații au declarat că s-au deplasat pe jos, pe câmp, din Serbia, cu intenţia de a ajunge în state din vestul Europei”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

Polițiștii fac acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cele patru persoane urmează să fie predate unei echipe din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş, pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here