Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), în calitate de organizator al competiției internaționale UVT Liberty Marathon, ajunsă la cea de-a șaptea ediție, are deosebita bucurie de a anunța desemnarea, împreună cu COSR, a Ambasadoarei ediției 2024, pe campioana olimpică și multipla campioană mondială la atletism Gabriela Szabo, declarată timp de zece ani la rând cea mai bună atletă a României.

În baza parteneriatului și a acordului de colaborare dintre COSR și UVT, în care este confirmat rolul COSR de a recomanda anual personalitățile vieții sportive care urmează să participe la UVT Liberty Marathon, ca personaje reprezentative ale mișcării sportive din România, campioana olimpică Gabriela Szabo urmează să semneze medaliile UVT Liberty Marathon 2024, oferite celor peste 4.000 de participanți ai ediției din acest an.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, apreciază contribuția adusă de campioana olimpică Gabriela Szabo la prestigiul maratonului UVT: „Noua personalitate investită cu rolul de Ambasadoare UVT Liberty Marathon, pentru ediția din 2024, binecunoscuta campioană olimpică și mondială Gabriela Szabo, este un exemplu viu pentru mesajul generic pe care UVT îl propune comunității: UVT Liberty Marathon s-a consacrat drept o competiție definită prin alegerile care ne fac diferiți, care ne fac unici și liberi, promovate prin sport și sănătate.”

Campioana olimpică Gabriela Szabo a declarat: „Este o fericire și o onoare să fiu imaginea unui eveniment atât de important pentru Timișoara. Am acceptat cu mare drag pentru că ce poate fi mai frumos decât ca noi, cei care venim din marea performanță și am excelat în zonele noastre de sport, să mergem mai departe în mijlocul oamenilor și să le vorbim cât de important este sportul, cât de minunat este să câștigi, cât de frumos te poți dezvolta prin mișcare, cât de mulți prieteni poți să-ți faci atunci când ești implicat în fenomenul sportiv. După ce m-am retras din activitatea competițională, acum foarte mulți ani, în 2004, unul dintre proiectele mele foarte dragi a fost să mă implic cât mai mult în comunitate și să promovez sportul ca un stil de viață sănătos. Mi-am dat seama, la acel moment, că prea puțini copii mai vin la sport și atunci am zis ca e o greșeală din partea noastră să așteptăm copii să vină la sport. Am realizat că trebuie să mergem noi printre ei, să-i convingem să crească în jurul nostru, sau prin sportul nostru. Așa că sunt de felicitat toți cei care sunt implicați în fenomenul sportiv, care își doresc o națiune sănătoasă, având în vedere ca 63% din populația României nu practică niciun fel de sport. Asta înseamnă că suntem un popor destul de sedentar și atunci noi, cei care suntem implicați în fenomenul sportiv, trebuie să vorbim mai mult despre ce înseamnă sportul și educația prin sport. Așa că vin cu mare drag la Timișoara și la toate evenimentele la care voi fi invitată, în acest fenomen minunat numit sport”.

Ediţia din acest an va fi organizată pe data de 29 septembrie.

Articolul precedentArestat, după ce a fost prins drogat la volan, având şi plăcuţe de înmatriculare false la maşină
Articolul următorO scrisoare de AUR pentru Dominic Fritz

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.