Gara de Nord din Timișoara va intra într-un amplu proces de reabilitare! Anunțul a fost făcut de reprezentanții CFR, susținuți de cei ai Ministerului Transporturilor.

Gara este inclusă într-un proiect major al CFR, ce va fi realizat pe fonduri europene, alături de alte 46 de astfel de obiective din întreaga țară. Ministerul Transporturilor a mai investit în ultima perioadă două milioane de lei, însă au fost realizate reparații minore, care nu au schimbat cu mult înfățișarea obiectivului, însă din moment ce va demara proiectul de reabilitare al tuturor gărilor situația se va schimba complet. Nici Gara de Est nu a fost uitată, însă aici s-au făcut lucrări de mică anvergură.

”Am semnat luna trecută un proiect de investiții, este vorba despre modernizarea a 47 de stații CFR, cu o valoarea undeva la 82 de milioane de euro din fonduri europene. În acest proiect este inclusă și gara din Timișoara pentru a fi reabilitată în întregime. Până la demararea acestui proiect de reabilitare am mai alocat anul acesta peste două milioane de lei pentru mici lucrări de eficientizare energetică, reparații la clădirile corpului A, reparații la peroane și alte lucrări punctuale. Și la Timișoara Est a fost finalizat un proiect de introducere a gazului metan și realizarea instalației termice cu centrală pe gaz, investiția fiind aici de 230.000 de lei fără TVA”, spune Dragoș Titea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Și în perioada următoare vor continua lucrările la Gara de Nord. Vor fi schimbate ușile dar și pardoseala în sala de bilete.

”Așteptăm autorizația de construcție pentru un proiect de amenajare a accesului în holul caselor de bilete, ceea ce înseamnă ușa de la intrare și accesul spre peroane. Va fi modernizată întreaga suprafață, se va pune piatră naturală pentru a avea un alt regim în timp de a se comporta, iar ușile le-am prevăzut pe fotocelulă. Toate celelalte mici reparații la care s-a făcut referire, ele sunt finalizate, săptămâna viitoare fiind termenul de finalizare al proiectului. La Timișoara Est așteptăm doar racordul de la compania de gaz”, spune Alexandru Simu, directorul CFR Timișoara.

Regionala Timișoara are în acest proiect șase stații care ar urma să fie reabilitate complet. Este vorba despre Gara Timișoara Nord, Gara Caransebeș, Băile Herculane, Orșova, Simeria și Petroșani.

Valoarea întrgului proiect este de peste 82 de milioane de euro.

Articolul precedentElevii de la Colegiul Bănățean au obținut PERFORMANȚE notabile la concursurile de limbă franceză
Articolul următorTimisoara Saracens se impune meritat in Ghencea si se califica in finala SuperLigii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.