Garda de Mediu a amendat Primăria Timișoara cu 10.000 de lei! Care este motivul?

Amendă de 10.000 de lei pentru Primăria Timișoara! În perioada 10 – 14 mai, prin ordin al prefectului, s-a constiuit Comisia Mixtă formată din comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Timiş, reprezentanţi ai DSP Timiş şi reprezentanţi ai IPJ Timiş, în urma numeroaselor sesizări primite din partea cetăţenilor cu privire la gunaoiele din oraș.

Astfel autoritățile au făcut câteva controală și au constatat că că există depozitări necontrolate de deşeuri amestecate pe raza întregului municipiu, fiind identificate aproximativ 200 de locaţii în care există abandonări de deşeuri, deși “curăţenia de primăvară”, demarată şi derulată de către Primăria Timişoara prin intermediul operatorului de salubritate, şi încheiată oficial la data de 13 mai.

”Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Timiş au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei Primăria Municipiului Timişoara, conform prevederilor Legii nr. 211/2011, republicată, privind regimul deşeurilor”, transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.

S-a dispus totodată luarea măsurilor urgente de salubrizare a zonelor afectate de abandonări de deşeuri şi de interzicere a iniţierii unor astfel de acţiuni fără luarea măsurilor de asigurare a existenţei spaţiilor şi dotărilor necesare colectării separate a deşeurilor în vederea prevenirii formării rampelor clandestine de deşeuri şi abandonării de deşeuri pe raza municipiul Timişoara.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.