GER siberian în România: au fost înregistrate minus 29 de grade în noaptea trecută, iar recordul din această iarnă va fi probabil atins în dimineața zilei de marți.

Cel mai friguros loc din România, luni dimineața, a fost Vf. Omu unde s-au înregistrat minus 29 de grade la ora 6 dimineața (vezi harta mai jos).

Au fost înregistrate, de asemenea, minus 26 de grade la Călimani, minus 25 la Bâlea Lac și în Vf. Ceahlău, minus 24 de grade la Întorsura Buzăului.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare cod portocaliu de ger, valabilă luni şi marţi, pentru aproape toată ţara.

Meteorologii avertizează că, în intervalul menţionat, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania şi în Maramureş, gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade.

Totodată, ANM a emis şi o atenţionare cod galben de ger pentru cinci judeţe din vestul ţării, respectiv Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş şi Caraş Severin. Aici, vremea va fi geroasă îndeosebi în cursul nopţilor şi al dimineţilor, când valorile termice se vor situa frecvent sub -15 grade.

Articolul precedentUrmărit general pentru săvârşirea infracţiunii de furt, depistat la vama Cenad
Articolul următorUrmăriți internațional, săltați de polițiști de pe Aeroportul Internațional Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.