Grevă generală în sistemul medical. Doar urgențele vor fi tratate

Spread the love

Aproape 75.000 de medici, asistenţi medicali şi alţi angajaţi din sistemul sanitar au intrat, astăzi, în grevă generală. Potrivit Federației SANITAS, totul ca urmare a faptului că nu s-a ajuns la o înţelegere cu autorităţile privind revendicările legate de legea salarizării.

Activitatea din spitale nu va fi blocată total, fiind asigurate urgenţele şi o treime din personal, care va asigura necesarul medical.

Sindicaliştii solicită Ministerului Sănătăţii includerea în OUG 20.2016 a salariaţilor din asistenţa socială (personal contractual şi funcţionari publici), personalul TESA, funcţionari publici din DSP-uri şi personalul medical şi auxiliar sanitar din creşe, diminuarea diferenţelor salariale existente între unităţile clinice şi neclinice în sensul creşterii salariilor personalului din unităţile neclinice, unde există diferenţe salariale de până la 50%, aplicarea sporurilor la salariul de bază din luna august 2016. În plus, cer şi negocierea unei legi de salarizare specifice sectorului sanitar şi de asistenţă socială.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here