Grevă la primăriile din Timiș

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie continuă acţiunile de protest. Mâine va avea loc grevă generală cu întreruperea activităţii pe durata întregului program de lucru.

Peste 1.500 de funcționari publici de la 90 de primării din zona de vest întrerup activitatea pe toată durata programului de lucru. Funcționarii afiliați Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație solicită acordarea normei de hrană, a voucherelor de vacanță și majorarea salariilor cu 25 la sută. Vicepreședintele FNSA, Tiberiu Negrei subliniază că acțiunea de protest este organizată  în urma eșecului negocierilor cu ministrul Muncii. “Referitor la norma de hrană şi tichetele de vacanţă: Ministrul Muncii se angaja ca în prima şedinţă de guvern după terminarea vacanţei parlamentare – 07.09.2016 să promoveze un act normativ care să reglementeze acordarea acestora pentru salariaţii din administraţia publică locală.

Referitor la creşterea salarială: începând cu data de 15 iulie, vor fi demarate discuţiile pentru legea unitară de salarizare, pornind de la principiile Legii nr. 284/2010 şi valoarea punctului de referintă 1250; în cadrul acestei legi, administraţia publică locală din România urma a fi considerată o ramură prioritară, deoarece este necesară reducerea discrepanţelor salariale în raport cu celelalte sectoare bugetare. După ce am convenit asupra formei finale a acordului şi i-am adus unele corecturi de natură tehnică, acesta a fost trimis spre printare pentru a fi semnat de către toate părţile implicate în negociere. În momentul în care ne-a fost returnat pentru a fi semnat, acesta nu mai conţinea nicio referire la cele convenite, lipseau termenele clare de finalizare şi angajamentele ferme; în schimb, a fost introdus un angajament al reprezentanţilor Guvernului României de formare al unui grup de lucru care să analizeze posibilitatea acordării drepturilor solicitate”, spune vicepreședintele FNSA, Tiberiu Negrei.

Până în prezent și-au anunțat participarea la protest 58 de primării din Timiș, 16 primării din Arad, zece din județul Hunedoara și șapte din Caraș Severin. La Primăria Timișoara un singur angajat a anunțat că va protesta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here