Horațiu Simion, directorul DRDP Timișoara, demis după accidentul de sâmbătă din Caraș-Severin

0
79

Directorul Regionalei Timişoara şi Şeful Secţiei de Drumuri Orşova au fost demişi astăzi ca urmare a proastei gestionări a drumurilor aflate în administrare.

Mai exact, decizia a fost luată după ce sâmbătă pe raza localității Coronini din județul Caraș-Severin a avut loc un grav accident de circulație. O mașină în care se aflau cinci persoane a plonjat în Dunăre. În locul respectiv parapeții erau rupți, după ce în ultimii ani au avul loc mai multe accidente în zona respectivă.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a cerut încă de ieri un Raport cu privire la elementele care privesc infrastructura rutieră şi care ar fi putut contribui la agravarea tragicului accident petrecut recent pe DN57, între Orşova şi Moldova Nouă, în dreptul locatităţii Coronini.

În urma analizării documentelor primite în această dimineaţă, ministrul Transporturilor a cerut conducerii CNAIR să ia urgent măsuri împotriva celor care se fac vinovaţi de gestionarea deficitară a zonei aflate în administrarea DRDP Timişoara.

Am constatat că atât DRDP Timişoara, cât şi secţia de Drumuri Orşova sunt vinovate, cel puţin de indolenţa şi proastă gestionare a teritoriului aflat în administrare. Din documentele primite reiese că secţia de Drumuri Orşova deţinea parapeţi pe stoc, dar că nu i-a folosit. Directorul Regionalei Timişoara ar fi trebuit să ştie acest lucru şi să dea dispoziţie ca aceşti parapeţi să fie înlocuiţi“, a declarat Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

Astfel, directorul Regionalei Timişoara, Horaţiu Simion, dar şi a Şefului Secţiei de Drumuri Orşova, Cunicel Ion au fost demiși.

Din raportul prezentat a reieşit inclusiv că în acea zonă, parapetul greu era deteriorat de cel puţin 2 ani.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here