Hoții care au terorizat Timișoara și au dat spargeri ca în filme, prinși de polițiști!

0
91

Polițiștii din Timiș și procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 45 de percheziții domiciliare, în județele Timiș și Arad, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu estimat la 500.000 de euro, prin comiterea mai multor furturi.

Cei vizați sunt cei care printre altele au spart magazinul Altex, sediul FanCourier, casa omului de afaceri Jabri, dar și două bijuterii.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, membrii grupării ar fi comis mai multe furturi, pe raza județelor Timiș și Arad, în dauna mai multor persoane fizice și juridice.

Cei în cauză ar fi acționat în locuri în care aveau certitudinea că sunt depozitate sume mari de bani sau obiecte de mare valoare, intrând prin efracție și sustrăgând seifurile în care erau depozitați banii sau bunurile de valoare. Membrii grupării obișnuiau să dezafecteze, în prealabil, sistemele de alarmă ale locurilor, existând și situații când ar fi pătruns în acele locuri din spații învecinate”, spun reprezentanții IPJ Timiș.

Prejudiciul cauzat de hoți este estimat la 500.000 de euro.

De asemenea, în luna februarie 2017, membrii grupării, fiind surprinși și urmăriți de polițiști, pentru a își asigura scăparea,ar fi pătruns pe contrasens și ar fi determinat astfel polițistul care conducea o autospecială de poliție să efectueze o manevră bruscă de evitare a impactului, cu consecința punerii în pericol a vieții acestuia.

La activități participă și luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Timișoara și din cadrul Poliției Municipiului Lugoj.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

 

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here