Hoţii din locuinţe, din Timişoara, ajutaţi de poliţişti!

Procurorii DIICOT au reţinut pentru 24 de ore trei bărbaţi entru săvârşirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat, dare de mită, instigare la divulgare de informații nepublice și șantaj.

Potrivit procurorilor, există suspiciunea rezonabilă că banda de hoţi condusă de Pinter Graţian Ioan, acţiona în Timişoara la ”pont”, fiind ajutaţi de angajaţi din cadrul IPJ Timiş.

De asemenea, din investigațiile efectuate a rezultat că inculpatul Pinter Grațian Ioan a stabilit, de-a lungul timpului, diferite contacte cu anumiți lucrători de poliție din cadrul I.P.J. Timiș, pe care și i-a fidelizat în timp, prin oferirea de bani și alte bunuri, cu scopul de a putea obține, prin intermediul acestora, diferite informații de care avea nevoie în activitatea infracțională, fie din bazele de date ale poliției, fie referitoare la posibile anchete penale care îl vizează”, se arată în comunicatul emis de DIICOT.

Procurorii au stabilit că Pinter Grațian Ioan a acţionat cu premeditare, în vederea culegerii de informații și pregătirii acțiunilor de pătrundere prin efracție în anumite imobile, cu scopul însușirii unor sume de bani sau alte valori, despre care avea indicii că s-ar afla în respectivele imobile.

Astfel, inculpatul a apelat, în prealabil, la sursele sale din rândul lucrătorilor de poliție, pentru a verifica în bazele de date informatizate, detaliile legate de identitatea și domiciliul persoanei vizate. Ulterior, membrii grupului infracţional care acţionau sub coordonarea inculpatului Pinter Grațian Ioan filau locația ţintă, pentru a identifica vulnerabilitățile și a stabili care ar fi modalitățile cele mai eficiente de pătrundere, inclusiv prin achiziția prealabilă de unelte speciale pentru forțarea ușilor de acces. Când toate aceste detalii erau stabilite, membrii grupului acționau foarte bine organizați, utilizând autoturisme închiriate sau cu numere de înmatriculare schimbate, cagule, mănuși și alte mijloace de disimulare, respectiv unelte special adaptate pentru pătrunderea prin efracție”, mai spun procurorii DIICOT.

Poliţiştii au prins ieri în flagrant doi hoţi din locuinţe, care făceau parte din gruparea condusă de Pinter Graţian. Aceştia erau complet mascați, purtând cagule, hanorace cu glugă şi mănuși şi se pregăteau să dea o spargere. Între timp, Pinter asigura locul faptei, păstrând legătura cu cei doi prin intermediul unor stații de emisie-recepție.

De asemenea, din probatoriul administrat a rezultat că, începând cu luna februarie 2017, inculpatul Pinter Grațian Ioan a exercitat constant acte de constrângere repetate asupra fostei sale soții, constând în amenințări și violențe îndreptate atât asupra acesteia, cât și a membrilor ei de familie, pentru a o determina să-i remită suma de 80.000 euro și proprietatea asupra unui apartament deținut de către persoana vătămată.

În cursul zilei de astăzi, inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here