Ești pasionat de excursiile în aer liber, dar nu ai avut până acum curajul să te plimbi în sânul naturii pe timp de iarnă? Ei bine, a venit momentul să ieși din zona de confort și să experimentezi ceva nou. Probabil te gândești că în sezonul rece este imposibil să pleci în miezul naturii cu cortul, dar nu este așa. Frumusețea peisajului iarna este de-a dreptul copleșitoare și ar fi păcat să nu te bucuri personal de ea, mai ales dacă nu ești un novice în camping și dacă îți place această activitate care nu se poate compara cu nimic altceva. În cazul în care te echipezi corespunzător și planifici cum trebuie o astfel de excursie, poți avea garanția că întreaga experiență va fi una cu totul deosebită, de neuitat.

Iată, așadar câteva dintre principalele lucruri pe care trebuie neapărat să le ai cu tine pentru o asemenea aventură:

de iarnă și accesoriile adiționale

În primul rând, cortul trebuie să fie unul potrivit pentru sezonul rece. Există corturi pentru fiecare anotimp în parte, așa că asigură-te că, de data aceasta, tu îl alegi pe cel pentru iarnă, bine căptușit și rezistent umidității, căderilor de zăpadă și vântului puternic. Sacul de dormit trebuie, de asemenea, să-ți poată asigura confortul termic necesar pe timpul nopții când temperaturile scad drastic. Nu uita de izopren și, opțional, poți lua cu tine și o saltea gonflabilă ca să mărești și mai mult gradul de confort termic.

Îmbrăcămintea și încălțămintea pentru camping pe timp de iarnă

Dacă decizi să pleci cu cortul la munte în toiul iernii trebuie, ca regulă de bază, să-ți iei mai multe haine decât crezi că ai avea nevoie. Un set suplimentar de bluze de corp din bumbac, hanorace și colanți groși nu strică niciodată, chiar dacă ai impresia că aceste haine nu-ți vor fi de folos. Este mai bine să ai la îndemână ceva gros de pus pe tine, decât să stai să dârdâi de frig, nu? Nu uita de șosete, cu cât mai multe și mai groase, cu atât mai bine. Este important de stiut că ghetele bărbătești pentru zăpadă și bocancii de damă pentru iarnă sunt special concepuți să facă față temperaturilor extreme și asigură un confort termic ridicat, dar chiar și așa există riscul să te uzi la picioare și să fie nevoie să-ți schimbi des șosetele. În rest, dacă ai o geacă și o pereche de pantaloni cu izolație termică, ceva de pus pe cap și o pereche de mănuși groase, nu ai de ce sa suferi de frig.

Apa și mâncarea

Iarna, organismul are nevoie de ceva mai multe calorii. Mai ales dacă vrei să-ți petreci timpul în natură, trebuie să te asiguri că ai la tine alimente consistente, bogate în calorii, vitamine, minerale, proteine, carbohidrați și fibre (pentru sațietate). Foarte important este ca alimentele să fie ușor de împachetat/despachetat și de pregătit pentru consum. Asigură-te că ai destulă apă la tine. Hidratarea optimă pe timpul iernii este la fel de importantă ca în orice alt anotimp.
Gata, acum ai tot ce-ți trebuie în bagaje ca să faci față nopților de iarnă în cort. Mai ai de luat schiurile și o sanie, dacă mergi cu copiii. Distracție plăcută!

Sursa foto: Pexels.com

Articolul precedentCONVOCATOR NR 229/18.10.2019 al Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor S.N. Aeroportul Internaţional Timişoara – “Traian Vuia” S.A
Articolul următorAcțiune fulger în Piața Flavia, a polițiștilor locali. Comercianții de pe trotuare, amendați

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.