Iată CUM poți să transformi camera copilului tău într-o încăpere de vis!

Atunci când trebuie să amenajezi și, mai ales, să decorezi camera copilului tău, nu există nicio regulă care să îți interzică să faci anumite lucruri. Totuși, există sugestii și recomandări din partea specialiștilor în design interior, de care poți ține cont atunci când îți dorești ca dormitorul celui mic să arate ca unul de basm, în care acesta să crească fericit și în care să-și creeze amintiri frumoase de-a lungul timpului. 

Dacă ai achiziționat deja piesele de bază, cum sunt cele de mobilier, iar acum vrei să oferi personalitate spațiului și să îl transformi într-unul de poveste, sfaturile de mai jos îți vor fi de folos.

Iată cum poți transforma camera copilului tău într-un tărâm de poveste!

 

  • Adaugă lumini de veghe

 

Dacă ai un bebeluș, camera micuțului trebuie să fie iluminată corespunzător. În cazul acesta, luminile de veghe sunt cele mai potrivite, mai ales atunci când cel mic este pe cale să adoarmă. Pentru a oferi puțină personalitate încăperii, alege unele mai mari, cu diferite forme interesante. Poți găsi unele cu norișori sau cu chipul diverselor personaje din desene animate. Pe lângă aspectul estetic extrem de plăcut, acestea vor înveseli dormitorul, iar cel mic va crește înconjurat de lucrurile care îi plac și care îl fac să se simtă fericit. 

 

  • Achiziționează o salteluță de joacă

 

Locul de joacă este important pentru un copil, mai ales atunci când este înconjurat de lucruri distractive, care îi acaparează toată atenția. Creează-i locul perfect, în care să își petreacă timpul distrându-se cu jucăriile preferate. Acela poate fi “colțișorul” lui, în care să se amuze. Poți achiziționa, de exemplu, salteluțe de joacă de la Ilbambino, cu tematică pe care să o alegi în funcție de ce crezi că i-ar atrage mai mult atenția micuțului tău.

 

  • Amenajează o zonă pentru învățat

 

Copiii cresc repede, așa că trebuie să te gândești, încă de la început, la faptul că prichindelul tău va avea nevoie de un loc special, în care să își petreacă timpul învățând. Pentru un astfel de colț, poți alege un birou colorat, un scaun confortabil și poți aplica pe perete și un tapet cu tematică. Există o mulțime de variante pe internet, care să te inspire în această direcție. Poți alege un model simplu și colorat sau unul cu personaje din desenele animate care îi plac celui mic. În plus, încearcă ca, în camera micuțului tău, să pui cât mai multe lucruri animate, care să o aducă la viață.

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este copilăria. Oferă-i celui mic camera de vis, în care să-și petreacă timpul atunci când nu este la grădiniță, la școală sau la locul de joacă. Decorează acest spațiu, folosind lucrurile care îi plac și inspirându-te din desenele animate preferate ale micuțului. Personajele devin idolii lui, de aceea este important ca el să fie înconjurat de jucăriile care îl fac fericit. Transformă dormitorul copilului tău într-unul de basm, în care acesta să se simtă ca într-un parc de distracții.

 

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here