TOP 3 motive pentru a NU transforma bucătăria în dormitor sau în camera copiilor

Mulți locuitori de la bloc se confruntă cu lipsa spațiului, iar una dintre ideile cel mai des utilizate este de a transforma bucătăria în alt spațiu de dormit. Fie că este vorba despre o cameră de oaspeți sau despre un dormitor pentru copii, poate părea ca astfel de încăperi pot deveni unul în care se poate dormi.

Mai jos vei afla care sunt cele mai importante 3 motive pentru care nu trebuie să recurgi la această schimbare dramatică a spațiului în care locuiești și de ce ar trebui să iei în considerare alte variante.

Iată care sunt principalele motive pentru care NU trebuie să transformi bucătăria în camera copiilor:

1.  Costurile ridicate

Atunci când stai la bloc, mai ales într-un apartament cu două camere care nu sunt nici prea generoase ca mărime, primul gând care ți-ar putea veni în minte este să transformi bucătăria în dormitor pentru copii.

Această schimbare poate impune costuri destul de piperate legate de mobilier și găsirea unui alt loc pentru bucătăria în sine, fie că este în sufragerie sau balcon. Mai mult de atât, va trebui să iei în considerare ideea spargerii unor pereți, care nu este cea bună soluție având în vedere că poți afecta structura de rezistență a întregului bloc.

O idee mai bună ar fi mobilarea sufrageriei cu o canapea extensibilă în care să doarmă adulții, oferindu-le confortul necesar celor mici prin transformarea dormitorului în camera lor. Pentru aceasta, paturile tapițate de perete sau de mijloc pot fi ideale pentru un somn liniștit și odihnitor, în timp ce, lângă fereastră, poate fi pus biroul.

2.  Lipsa confortului

Există mai multe metode de reconfigurare a apartamentului, printre care și cele în care destinația mai multor camere este schimbată, însă ai și alte variante fără a face atât de multe modificări. De exemplu, în cazul în care bucătăria are ieșire spre balcon, trebuie să îți pui următoarea întrebare: cât de bine este pentru copii să treci prin spațiul lor pentru a le face de mâncare și pentru a-i pune la masă? Nu sună prea bine, așa-i?

În afară de deranjul cauzat, într-un apartament mic nici bucătăria nu este foarte generoasă, așadar disconfortul poate fi și mai mare când sacrifici mai multe camere din casă. Dacă nu îți surâde nici ideea de a le da copiilor dormitorul matrimonial, sufrageria poate fi o alternativă la fel de bună pentru aceștia datorită spațiului mai mare.

3.  Vei schimba întreaga dinamică a apartamentului

Când sunt construite, apartamentele sunt gândite într-un anume fel. Poate că nu este cel mai bun, însă, de obicei, acesta are rol funcțional. Astfel, atunci când te gândești la o schimbare atât de radicală, precum transformarea bucătăriei în dormitor, îi vei schimba întreaga dinamica, mai ales în ceea ce privește aerisirea.

Există foarte multe soluții de a reamenaja și redecora un apartament astfel încât să nu ,,strici’’ sau, mai bine spus, să nu fie nevoie să sacrifici camere cu destinații precise, precum bucătăria. Prin scoaterea mobilierului de care nu mai ai nevoie sau prin mici modificări ale altor spații, poți crea confortul necesar pentru întreaga familie, fără a omite să le oferi celor mici propria lor cameră. Așadar, gândește-te foarte bine înainte de a recurge la schimbări radicale!

Sursa foto: Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here