Iată cum să ai grijă de telefonul tău: 6 sfaturi de urmat!

Telefoanele mobile au ajuns să fie esențiale pentru fiecare persoană și rămân cea mai ușoară modalitate de a lua legătura cu persoanele dragi și de a ramâne conectați cu tot ce se întâmplă în jurul nostru. Rămân cea mai ușoară cale de a rămâne conectați cu prietenii virtuali, de a ne împărtăși păreri, de a imortaliza cele mai importante momente din viața noastră și, de ce nu, de a le posta pe rețelele de socializare. Pe lângă acestea, acest service conține în mare parte informații necesare pentru activitățile noastre zilnice.

În momentul în care te decizi să investești și să îți cumperi un smartphone trebuie să înveți să ai grijă de el, să nu se deterioreze și să rămână în stare funcțională cât mai mult timp. Îți vom prezenta câteva sfaturi care te vor ajuta să îți întreții telefonul cât mai bine:

1. Alege să îți protejezi telefonul cu o husă și o folie de sticlă

Smartphone-ul tău este mai sensibil decât crezi și trebuie folosit cu cea mai mare atenție. Așadar, este indicat să nu îl lași în preajma copiilor, printr-o simplă joacă telefonul tău poate ajunge bucățele. O modalitate foarte eficientă este să îți cumperi o husă de telefon și să aplici o folie de protecție a ecranului. Ai la dispoziție atâtea alternative încât nu există scuze.

2. Încearcă să nu îl scapi

Poate sună banal, dar încearcă să nu îți neglijezi telefonul și acesta să ajungă pe jos. Una dintre cele mai frecvente cauze ale deteriorării smartphone-urilor este impactul cu solul. Poți alege o husă care să fie rezistentă la șocuri, cu ajutorul acesteia căzătura o să fie atenuată. Dacă deja ai un telefon cu ecranul spart există o variantă, descopera aici ce să faci în această situație.

3. Curăță telefonul corespunzător

Telefonul tău trebuie să fie mereu curat. Poți alege să îl cureți cu ajutorul unei lavete din bumbac și soluție specială de curățare. Va arăta ca nou!

4. Evită să stai cu telefonul în căldură sau în medii umede

Pentru a avea un telefon “sănătos” nu este recomandat să îl expui schimbărilor bruște de temperatură sau să stai cu el la căldură puternică. Să nu îl lași niciodată lângă surse de căldură precum: calorifer, cuptor, sobă etc. Nici în locurile umede nu este recomandat să îți lași smartphone-ul, substanțele lichide trebuie să stea la distanță de el, altfel riști să te alegi cu un telefon stricat.

5. Alege să îți încarci telefonul corect

Probabil mereu îți e frică să nu cumva să rămâi fără baterie și alegi să îți încarci telefonul greșit. În urma unui studiu, s-a descoperit că cea mai bună soluție pentru a păstra cât mai lungă viața bateriei telefonului tău este să îl păstrezi încărcat între 40-80%. Află mai multe de aici.

6. Încearcă să nu îţi încarci telefonul cu aplicaţii

Este indicat să îţi faci curat în telefon periodic şi să îţi ştergi aplicaţiile pe care nu le foloseşti. Dacă nu faci acest lucru, aplicaţiile vor ocupa din memoria telefonului, lucru ce va duce la deteriorarea dispozitivului. Citeşte mai mult de aici despre alte greşeli pe care este posibil să le faci.

sursă foto: shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here