Iată DE CE tinerii timișoreni sunt mereu la modă!

Tinerii timișoreni reușesc să fie mereu la modă, iar acest lucru mai adaugă un motiv pentru care tot “Banatu-i fruncea”. Când vine vorba de ultimele tendințe în materie de fashion și stil, există și o explicație geografică, care avantajează tineretul bănățean. Mai exact, este vorba de faptul că este cea mai vestică regiune a țării, iar acest factor contribuie la rapiditatea cu care devin accesibile și sunt asimilate diferite produse, servicii și tendințe din occident. 

 De ce sunt tinerii din Timișoara mereu cu un pas înainte? 

 

  • Ascultă mai multă muzică din Vest 

 

Datorită faptului că adolescenții din Timișoara sunt mai apropiați de Ungaria, Serbia și Austria, acest lucru le facilitează un acces rapid la trupe din afara țării, care cântă stiluri diferite de muzică. 

Este mult mai ușor pentru un timișorean să meargă la un concert în Budapesta sau Viena, decât ar fi pentru cineva din Constanța, de exemplu, iar acest lucru deschide orizonturile bănățenilor într-un ritm mai accelerat și de la o vârstă mai fragedă. Tocmai de aceea, un nou stil muzical va deveni popular mult mai repede în vestul țării, față de alte orașe mari din provincie. 

 

  • Multiculturalitatea îi face mai receptivi la lucruri noi 

 

Față de restul orașelor din țară, Timișoara are un aer aparte, fiind considerată pe bună dreptate Mica Vienă. Având în vedere că, în Banat, conviețuiesc mai multe etnii, tinerii din această parte a României sunt mult mai receptivi la lucruri noi și privesc tot ceea ce este diferit cu alt interes și cu mai multă deschidere. 

Multiculturalitatea este un izvor nesecat de inspirație, iar acest lucru dezvoltă, încă din copilărie, imaginația celor care cresc în astfel de medii cosmopolite. Fiind mai dispuși să accepte tendințele noi, timișorenii vor fi mereu cu un pas înaintea tinerilor care refuză să învețe sau să accepte lucruri care le sunt străine. 

 

  • Îmbrăcămintea le dă un aer occidental 

 

Dacă în ceea ce privește preferințele muzicale și dezvoltarea personală, tinerii sunt influențați de ceea ce văd în jur, când vine vorba de capitolul îmbrăcăminte, acest lucru este și mai evident. 

De la cele mai în vogă mărci de adidași din Statele Unite ale Americii, până la șepcile New Era și la ultimele modele de ochelari de soare sau de căști, Timișoara este ca un podium de defilare în domeniul modei. Bănățenii călătoresc, de regulă, mai mult decât cei din interiorul țării, iar acest lucru îi face să observe, din start, noile tendințe în modă, pe care le adoptă după bunul plac. 

Faptul că timișorenii sunt mereu la modă este bine știut, iar Timișoara este fără doar și poate un oraș care, la fel ca locuitorii ei, se inspiră din ceea ce funcționează deja, de ani de zile, în țările dezvoltate din Occident.  

Având în vedere această mentalitate, cultivată de-a lungul timpului în zona Banatului, nu trebuie să te surprindă faptul că foarte multe inovații și noi trenduri vor apărea și se vor dezvolta cu ajutorul adolescenților și a tinerilor din această zonă. 

  

Sursa foto: Shutterstock.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here