Idee inedită a deputatului Marian Cucșa privind studenții și persoanele din casele de bătrâni

Deputatul ALDE Timiș, Marian Cucșa, are în plan de realizare un proiect adresat pe de-o parte studenților, dar și persoanelor în vârstă. Este vorba despre un parteneriat cu universitățile din România prin care studenții, în baza unor ore de voluntariat recunoscut în cadrul instituțiilor de învățământ superior, să le poată oferi persoanelor din casele de bătrâni sau chiar celor ce locuiesc singure la domiciliu, companie.

Potrivit președintelui ALDE Timiș, scopul proiectului este acela de a veni în sprijinul bătrânilor singuri, de a reduce demența, de a li se oferi afecțiune, și astfel de a-i face să se simtă mai confortabili cu faptul că au o vârstă înaintată. “Suntem tineri, plini de energie, idei și dorințe de a face lucruri extraordinare dar uneori ne amintim cu nostalgie de părinții sau bunicii noștri pentru care poate ne-am dori să facem mai multe, dar mereu folosim timpul drept scuză iar după ce îi pierdem rămânem cu regrete amarnice că am fi putut face mai mult. Acest gând m-a determinat să încerc să pun în aplicare un proiect care vine în sprijinul persoanelor în vârstă. Am studiat modelul care deja funcționează în Danemarca și U.K. și mi-am spus DA, se poate implementa și la noi.  Ce înseamnă asta mai exact? De exemplu, un student la Literatură să meargă la un bătrân o dată sau de mai multe ori pe săptămână să îi citească poezii sau proză. Studenții de la comunicare să îi învețe cum să folosească noua tehnologie, canalele de social media, comunicarea prin skype – care îi ajută să își contacteze apropiații pe care să îi și vadă, studenții la psihologie să le ofere o vorbă bună, să îi învețe cum își pot da un nou sens vieții și așa mai departe”.

Proiectul este încă la stadiul de idee, transmite președintele ALDE Timiș, Marian Cucșa.“Deocamdată, am expus intenția mea în stare incipientă, iar în perioada următoare urmează să mă ocup alături de echipa mea și de colegii din ALDE pentru a o dezvolta și implementa. Orice idei sunt binevenite și pot contribui la acest proiect care cred eu că e minunat dacă vom reuși să îl punem în aplicare”, a mai precizat deputatul Marian Cucșa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here