Ilare Bordeașu: “Intrarea mea în competiție este de competitor, nu de dușman”

Contracandidat de seamă pentru Nicolae Robu la Primăria Timișoara! Profesorul universitar Ilare Bordeașu este candidatul Alianței Liberalilor și Democraților pentru funcția de primar al municipiului Timișoara.

Candidatul ALDE Timiş pentru Primăria Municipiului Timişoara, profesorul universitar Ilare Bordeașu, şi-a depus astăzi candidatura pentru funcția de primar al municipiului Timișoara, la alegerile locale din 5 iunie, avându-l alături pe fostul şef SIE Teodor Meleșcanu, care este şi preşedinte interimar al filialei ALDE Timiş. Astăzi s-au depus şi dosarele candidaţilor pentru Consiliul Local Timişoara şi pentru Consiliul Judeţean Timiş.

În cadrul unei conferinţe de presă, Teodor Meleșcanu a prezentat candidatul ALDE pentru Timişoara şi a evidenţiat faptul că municipiul de pe Bega are nevoie de un primar cu calităţi de lider, un bun comunicator şi un bun strateg, capabil să propună şi să implementeze o viziune pe termen lung care să genereze progres.“Imaginea Timişoarei la Bucureşti, dar şi în ţară, nu este una bună. În oraşul din care a pornit lupta împotriva unui sistem dictatorial se manifestă acum, la nivel administrativ, un comportament autoritar şi dictatorial. Este de necrezut că timişorenii acceptă acest lucru. Nu se mai văd proiecte majore pentru oraş, fiind promovate proiecte care se cunosc de ani de zile, acelea începute de fosta administraţie PNŢCD. Un primar trebuie să continue lucrurile bune, dar trebuie să şi facă proiectele pe care le-a promis. Filiala ALDE Timiş propune un candidat capabil de proiecte majore, o persoană care înţelege că valoarea unei idei este dată de construcţia ei prin contribuţiile celor mai buni specialişti. Domnul Ilare BORDEAŞU are capacitatea şi voinţa de a administra Timişoara, astfel încât oraşul să facă saltul spre un statut de reper euroregional, nu doar unul naţional”, a spus Teodor MELEŞCANU, preşedinte ALDE Timiş.

Dosar candidtura ALDE

Ilare Bordeașu este profesor universitar în cadrul Universității Politehnice Timișoara de peste 25 de ani, lider sindical la nivel local și național, cu o vastă experiență în management și coordonare de echipe. Candidatul ALDE la Timișoara a fost validat de către Biroul Politic Județean, dar și în cadrul Biroului Politic Național, având susținerea celor doi copreședinți ai partidului, Călin Popescu – Tăriceanu și Daniel Constantin.

Ilare Bordeașu a acceptat propunerea echipei ALDE Timișoara de a deveni membru al formațiunii politice, deși până acum nu a mai fost membru în cadrul altui partid, considerând că poate fi o alternativă viabilă în alegerile locale din 2016 și că poate să ofere comunității timișorene o nouă viziune de administrație locală. Acesta susține că se doreăte crearea unei administrații occidentale.”Sunt onorat că am acceptat această propunere. Principiile mele ca om tehnic, de învățământ, de educație militează pentru punerea valorilor acolo unde merită și crearea unei administrații de tip occidental. Doresc să realizez o atmosferă în Primăria Timișoara în care oamenii să se simtă respectați în slujba lor, și nu oamenii în slujba primăriei. Am venit aici cu experiența pe care o am de vicepreședinte ALMA MATER, unde am condus mii de oameni și acolo divergențele de opinie și manifestare sunt la fel de mari. Sunt omul constructiv în idei și aplicații. Programul pe care l-am gândit va fi unul pe care oamenii îl așteaptă, prin care Timișoara să se poată mândri că revine la acel oraș vienez”, susține profesorul universitar Ilare Bordeașu, candidat ALDE la Primăria Timișoara.

ILARE BORDEASU

Ilare BORDEAŞU a precizat că are proiecte pentru câteva direcţii de dezvoltare a Timişoarei, astfel încât timişorenii să se poată bucura de bunăstare şi de un nivel de trai mai ridicat.“Timişoara este caracterizată de stabilitate economică, eu cred însă că ar trebui să fie caracterizată şi de un nivel de salarizare mai ridicat şi competitiv. De aceea este foarte necesară o viziune de dezvoltare industrială şi multiculturală, adică valorificarea unor resurse care să devină atractive pentru un anumit tip de investitori şi care să genereze turism şi dezvoltare de servicii. De asemenea, cred că timişorenii au nevoie să se simtă egali în oraş, să beneficieze cu toţii de acelaşi regim de atenţie din partea administraţiei. Şi cei care locuiesc în cartiere merită să aibă condiţii de viaţă şi de timp liber precum cei din zonele centrale. Alte două mari nevoi ale oraşului despre care nu aud să se vorbească sunt legate de infrastructură. Este inadmisibil ca un primar de formaţie tehnică să nu propună soluţii pentru decongestionarea traficului şi pentru a rezolva problema parcărilor. Consider că este nedrept ca proprietarii de maşini să fie obligaţi la plata unor abonamente de parcare atâta timp cât nu li se asigură acest serviciu. TelPark trebuie desfinţat până când primăria va construi parcările de care oraşul are nevoie. Plăteşti pentru ceea ce primeşti, nu plăteşti pentru promisiuni neonorate”, a spus Ilare Bordeașu despre câteva dintre proiectele pe care le va detalia în campania electorală care urmează.

În plus, Ilare Bordeașu subliniază faptul că Nicolae Robu nu trebuie să-l privească, ca pe un dușman în această competiție pentru fotoliul de primar al Timișoarei, ci doar ca pe un simplu adversar. “Intrarea mea în competiție este de competitor, nu de dușman. Eu cu domnul Robu sunt coleg la Politehnică. Cred că și dânsul, ca mine avem de gând să arătăm că dezbaterile pot să fie constructive, civilizate, în folosul cetățenilor. Cu dânsul am jucat fotbal atâta timp, nu suntem nici măcar pe teren adversari, decât aici vom fi adversari pentru că avem idei, mentalități diferite de a lucra cu oamenii, de a pune în practică proiectele pe care fiecare și le construiește. Probabil că vor fi proiecte cu puncte comune, dar cu siguranță vom privi diferit modul de aplicație și realizare”, adaugă Ilare Bordeașu.

Ilare Bordeașu are 57 de ani, este profesor universitar la Facultatea de Mecanică a Universității Politehnica Timișoara, în cadrul Catedrei de Mașini Hidraulice. Cariera sa profesională a început în anul 1985, la Electrotimiș Timișoara, iar din anul 1988 și-a început activitatea universitară. Din anul 2008 a deținut funcții de reprezentare și conducere în diverse consilii universitare, inclusiv în Senatul UPT. Anterior, în 2004, a început și activitatea sindicală devenind președintele Sindicatului Liber din UPT, iar în 2008 a devenit vicepreședinte al Federației Sindicale Naționale ALMA MATER, funcție pe care o deține și astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here