Poliţiştii de frontieră mehedinţeni, împreună cu inspectorii vamal din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au descoperit şi confiscat 25.000 de pachete cu ţigări fără timbru fiscal. Ţigările erau ascunse în pereţii dubli ai semiremorcii şi în cabina şoferului unui camion condus de un cetăţean sârb.

Ieri după-amiază, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, s-a prezentat la controlul de frontieră pentru a intra în România, cu un autocamion înmatriculat  în Serbia, un cetăţean sârb, în vârstă de 36 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, detergent de vase din Serbia pentru o societate comercială din Bucureşti. Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport.

În urma controlului efectuat au fost găsite, ascunse şi nedeclarate, în scopul sustragerii de la controlul vamal, în pereţii dubli ai semiremorcii, dar şi în cabina camionului, cantitatea de 25.000 de pachete cu ţigări fără timbru fiscal diferite mărci. La cercetări, şoferul a declarat că intenţiona să comercializeze ţigările în Bucureşti.

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni i-au întocmit cetăţeanului sârb  lucrare penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contraband. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 300.000 de lei a fost confiscată de Biroul Vamal Porţile de Fier I, iar autocamionul a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin până la definitivarea cercetărilor.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Severin a dispus reţinerea pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore a cetăţeanului sârb, urmând astăzi să fie prezentat Judecătoriei Drobeta Turnu Severin cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Articolul precedentIlare Bordeașu: “Intrarea mea în competiție este de competitor, nu de dușman”
Articolul următorCe artiști vor urca pe scena Festivalului de rock – Timișoara Rocks

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.