IMPORTANȚA COLECTĂRII ȘI RECICLĂRII METALULUI

Metalul face parte din resursele epuizabile ale planetei. Metalele se pretează foarte bine la reciclare, aluminiul fiind reciclabil 100%. Prin reciclarea metalelor, avem multiple avantaje: se reduce cantitatea de deșeuri ce urmează a fi aduse în depozitele conforme, se economisește energia pentru fabricarea între 74% și 95% față de realizarea aceluiași produs din resurse primare, se prelungește durată de viață a zăcămintelor epuizabile, se protejează sănătatea cetățenilor și a mediului înconjurător.

Se recomandă presarea/turtirea produselor din metal, acolo unde este posibil, pentru reducerea volumului.

Aluminiul este 100% reciclabil, iar un televizor poate funcționa trei ore continuu cu energia economisită prin reciclarea unei cutii de aluminiu. Se folosește cu 95% mai puțină energie pentru reciclarea aluminiului decât dacă se produce din materii prime.

În județul Timiș, deșeurile din metal se colectează în același recipient împreună cu hârtia, cartonul, plasticul și lemnul.

Vă atragem atenția că nerespectarea regulilor de colectare selectivă a deșeurilor și abandonul acestora pe domeniul public se sancționează cu amenzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here