În iunie, Timișoara performează în artă prin proiectul din seria ,,La UVT, Cultura este Capitală!”, cu titlul ,,WePerform – Seri de muzică și teatru”, ediția a II-a

Fundația Universitatea de Vest Timișoara în parteneriat cu Universitatea de Vest și Facultatea de Muzică și Teatru, cu sprijinul Facultății de Arte și Design, organizează o serie de șapte evenimente în cadrul proiectului ,,La UVT, Cultura este Capitală!”, cu titlul ,,WePerform – Seri de muzică și teatru”, ediția a II-a. Proiectul face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, și are ca finanțator principal Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte, și este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.

Debutul evenimentelor din acest an, va avea loc luni, în data de 13 iunie 2022, în Parcul Copiilor, de la ora 17, cu ateliere muzicale de percuție, de instrumente cu coarde (vioară, violă), de flaut, clarinet și pian. În continuare, de la ora 19 va avea loc spectacolul pentru copii ,,Carnavalul animalelor” dirijat de dr. Sebatian Felea și un recital susținut de studenții clasei de pian, coordonat de prof. univ. dr. habil. Manuela Mihăilescu.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Ediția de anul trecut a seriei de spectacole reunite sub genericul „WePerform – Seri de muzică și teatru”, din cadrul proiectului „La UVT, Cultura este Capitală!”, a arătat că spectacolele ambițioase, propuse de studenții și mentorii lor, din cadrul Facultății de Muzică și Teatru a UVT, sunt atractive pentru publicul timișorean. Acesta a fost și obiectivul nostru, ca în perioada sezonului cald să ieșim din sălile de concerte și să amplasăm producțiile lirice și teatrale în zonele circulate ale piețelor și parcurilor orașului, pentru ca să facilităm astfel și altor segmente de public întâlniri plăcute cu muzica, dansul sau teatrul. Vă așteptăm la Serile de muzică și teatru oferite de UVT!”

Următoarele evenimente din cadrul proiectului ,,La UVT, Cultura este Capitală!” cu titlul ,,WePerform – Seri de muzică și teatru” ediția a II-a, se vor desfășura în piețele centrale și în două parcuri din Timișoara, după cum urmează:

15 iunie 2022 „SING YOUR SOUL”, în Piața Unirii ;
16 iunie 2022 ,,CĂLAUL PENTRU SINE”, în Piața Traian;
21 iunie 2022 ,,FIREWORKS”, în Piața Libertății;
22 iunie 2022, ,,SEARĂ DE MUSICAL”, în Piața Libertății;
24 iunie 2022, ,,COMMEDIA ACTORILOR”, în Parcul Dacia;
28 iunie 2022, ,,DAWN-WAY”, în Parcul Carmen Sylva.

Programul și detaliile despre fiecare eveniment din cadrul proiectului ,,La UVT, Cultura este Capitală!” cu titlul ,,WePerform – Seri de muzică și teatru”, ediția a II-a, se regăsesc pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/muzicateatrutimisoara, și pe website: https://fmt.uvt.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.