În Timișoara și în județ, copiii îngheață în clase. Alte școli vor trece în online. Primăria e depășită, nu are nicio soluție

După ce Colegiul Grigore Moisil a devenit prima școală care a intrat online din cauza frigului, alte insituții de învățământ vor face același lucru: Școala Gimnazială 16, Școala Gimnazială 19, Liceul de Arte și Colegiul Ana Aslan.

„Temperatura medie în sălile de curs este sub 20 de grade. La cele patru școli, 4.947 de elevi din 189 de clase vor învăța on-line. Am raportat acest lucru și ministerului (n.r. – Educației) pentru că nu numai noi ne confruntăm cu lipsa infrastructurii și a resurselor. Nu e o noutate, suntem obișnuiți ca în octombrie să se întâmple acest lucru, dar nu este normal, am mai tras semnale de alarmă. Trebuie să arătăm măcar în al 100-lea ceas că ne pasă de educație”, a explicat inspectorul școlar general, Marin Popescu.

în Timiș sunt școli racordate la încălzire centralizată, cu centrală proprie sau care sunt încălzite cu lemne. Reprezentantii ISJ Timiș susțin că 34 au probleme cu instalația de încălzire, dintre care 18 în Timișoara.

Vinovatul cu vină este Primăria Timișoara, care efectiv își bate joc și de copii și de cetățeni. Mulți timișoreni stau cu geci în case, deoarece „monstrul” Colterm este îngropat în datorii, iar Primăria nu reușește să gestioneze situația. Societatea de termoficare are peste 23 de milioane de euro datorii.

Primarul Timișoarei Dominic Fritz pare din alt film și a reacționat abia după câțteva zile și a transmis presei un comunicat în care dă vina pe prețurile la combustibil. Neamțul vorbeste despre „o furtună perfectă globală de care Timișoara nu se poate proteja fără soluții nationale”, a aberat Fritz un primar de mult depășit de situație și care demonstrează în fiecare zi că nu este o soluție pentru oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here