Încă o zi fără căldură şi apă caldă la Timişoara! Furnizorul de gaz nu a semnat contractul cu Colterm

Problema căldurii la Timişoara s-ar putea rezolva astazi, deşi autorităţile au anunţat ieri că timişorenii nu vor mai sta în frig, pentru că au găsit o soluţie de avarie. Dominic Fritz spune însă că timişorenii au mai stat încă o noapte în frig pentru că furnizorul de gaz cu care a ajuns la o întelegere, a renunţat la contract. Astfel, s-a luat legatura cu un alt furnizor care abia astazi poate furniza gazul necesar.

„Aseară la ora 18 am fost informat telefonic de către furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul ministrului energiei, la o înțelegere pentru un contract temporar că nu mai dorește să semneze acest contract. Asta după ce pe la ora 12.30 se agrease soluția temporară și și stabilisem că o putem comunica public. Am luat imediat legătură cu un alt furnizor cu rugamintea insistentă de a prelua furnizarea de gaz încă din seară de ieri, ca să nu îndure timișorenii încă o noapte în frig și ca să ne putem ține de cuvânt cu termenul agreat și anunțat. Au urmat 6 ore în care s-a încercat din răsputeri parcurgerea tuturor pașilor legali pentru reconectare, însă după miezul nopții am fost informat de către furnizor că din păcate abia azi se va putea finaliza procedura”, spune Dominic Fritz.

Dominic Fritz a anunţat că Primăria a virat 5 milioane de lei în contul Colterm si astepta sa cumpare gaz cu plata în avans.

Știu că situația este dramatică, frustrantă și înfiorătoare pentru toți cei afectați și nu există cuvinte să schimbe acest lucru. Îmi pare nespus de rău pentru toți cei care au de suferit acasă și în spitale. Vă asigur însă că încercăm prin toate mijloacele posibile și imposibile să readucem normalitate și siguranță în această criză. Fac încă o dată un apel la furnizori să arate disponibilitate și umanitate pentru a alimenta Timișoara cu gaz„, mai spune primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here