Încă șapte zile de carantină pentru Timișoara și localitățile limitrofe! Ce modificări apar?

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a votat prelungirea măsurii carantinării zonale a pentru Timișoara și comunele Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă.

Restricțiile intră în vigoare începând cu data de 25 martie ora 00:00.

DSP a facut în cursul zilei de ieri analiza și a trimis INSP propunerea de carantinare pe 7 zile. INSP a transmis avizarea carantinării pe 14 zile.

Față de prevederile precedentei hotarîri de carantinare zonală a a municipiului Timișoara și comunelor Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă în hotărârea adoptată azi sunt o serie de modificări:

– Se introduce în declarația pe proprie răspundere un paragraf privind deplasarea în scopul vaccinării împotriva SARS-COV 2, cu prezentarea dovezii privind programarea.
– O altă modificare se referă la prelungirea cu o oră a programului de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare și nealimentare până la ora 21.
– Eliminarea restricțiilor orare pentru persoanele peste 65 de ani.
– După ora 22 nu se va mai putea ieși din casă pentru activități fizice, ci doar pentru vaccinare, interes profesional, asistență medicală de urgență și nevoile animalelor de companie.

Hotarârea va fi publicată pe site-ul CJSU – cjsutm.ro și pe site-ul Instituției Prefectului Județul Timiș – www.prefecturatimiș.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here