Încă un pas pentru realizarea noi maternități! A fost finalizat studiul de fezabilitate

A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru noua maternitate ce urmează să fie construită la Timișoara, iar principalii indicatori tehnico-economici au fost aprobați.

Noua clinică va fi un etalon la nivel național în materie de servicii medicale și dotări. Nu am făcut rabat la calitate. Vrem ca și în sistemul public să putem oferi servicii de calitate, precum cele din privat, chiar superioare acestora. Sănătatea este prioritară pentru noi. Investim mereu pentru a aduce și a menține la standarde de calitate normale spitalele, clinicile care se află în grija noastră”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Maternitatea construită de CJ Timiș va cuprinde, printre altele, compartimente de fertilizare în vitro, obstetrică-patologică, ginecologie, chirurgie laparscopică și histeroscopică, obstetrică fiziologică și de spitalizare de zi. De asemenea, sunt prevăzute compartimente de terapie intensivă, prematuri, nou născuți eutrofici, cât și facilități pentru însoțitori. Maternitatea va avea și o secție ATI, bloc operator, săli de nașteri și camere de gardă.

Clinica va avea regim de înălțime demisol + parter + 4 etaje. În plan orizontal, construcția propusă este alcătuită din două corpuri despărțite printr-un rost de dilatare. Maternitatea va avea o suprafață desfășurată de 6.000 m2, cu o suprafață utilă de 4.761 m2.

Investiția se ridică la 50.387.920 lei, TVA inclus. Finanțarea este asigurată prin fonduri europene.

Durata efectivă de realizare a investiției, de la demararea lucrărilor, va fi de 24 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here