Încă un premiu pentru Ştefan Popa Popa’s

Stefan_Popa_Popas-717x500

Caricaturistul Ştefan Popa Popa’s a fost premiat în Lituania. El a primit premiul Ciurlionis, după numele celui mai cunoscut pictor lituanian, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Muzeul de Arte Frumoase din Vilnius.

Artistul a participat şi la un maraton de caricaturi, unde a realizat 200 de desene. De altfel, Ştefan Popa Popa’s va primi în 11 iunie, la Muzeul de Artă din Timişoara titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Timiş.

Ştefan Popa Popa’s a început să deseneze la vârsta de cinci ani, iar la șapte ani i-a fost publicată prima caricatură într-un ziar local. La 14 ani a publicat în singura revistă umoristică a vremii. La 19 ani a fost descoperit de Henri Coursaget, primul președinte UNESCO. A absolvit Politehnica din Timișoara și Academia de Arte Vizuale din Poitiers, Franța. La Festivalul Internațional de Caricatură de la Saint-Estève (Franța) a stabilit recordul mondial de rezistență (1.527 de portrete color în zece zile și zece nopți). În 1995 își doboară propriul record și realizează 2.772 de caricaturi color în zece zile și zece nopți. Peste 200 de șefi de state și guverne au portrete semnate Popa’s.

În anul 2001 a primit titlul de Cavaler din partea preşedintelui Ion Iliescu. În prezent este cetățean de onoare în 26 de orașe din țară, unde a obținut 100 de premii. Pe plan internațional a fost medaliat de 58 de ori.

(Sursa foto: www.bzi.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.