Incendiu de proporţii în Oraviţa! Pompierii au luptat cu flăcările ore întregi

Un telefon la 112 dat astă-noapte a pus autorităţile din Oraviţa în alertă. Un foc apărut la nişte barăci, ameninţa să ajungă la blocurile şi firmele din jur.

În Oravita, izbugnise un incendiu la băracile pentru lemne ale unor blocuri de locuințe din zona autogării, str. Brosteniului. A fost alertata Secția de Pompieri Oravita care a deplasat la fata locului doua autospeciale pentru stins incendii și 10 subofițeri. În momentul ajungerii pompierilor militari, incendiul se manifesta violent, cu flacără, la baracile amplasate la distanta foarte mica de bloc. Din cauza vântului, care bătea cu putere, dar și a condițiilor din teren, cu foarte multe construcții improvizate, a cantității mari de materiale inflamabile, incendiul s-a extins cu repeziciune. Astfel, pentru gestionarea situației, de la Detașamentul de Pompieri Reșița au fost trimise în sprijini trei autospeciale.

Focul s-a extins la balconul unei locuințe din imediata apropiere a băracilor, dar și la un gater/depozit de material lemnos  respectiv curtea unui service auto. De  asemenea, au mai fost cuprinse de flăcări câteva anexe ale unor operatori economici din zona (ale unui depozit de fier vechi, respectiv ale unui depozit de materiale de constructii). Pe timpul intervenției, au fost scoase, din zona de risc, mai multe autoturisme, iar o femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale fara a fi transportata la spital. Circa 40 de persoane, locatari din blocurile aflate în vecinătatea zonei de intervenție, s-au autoevacuat.

Interventia s-a desfășurat pe parcursul a patru ore, iar pe timpul acesteia s-a primit sprijin, in alimentarea cu apa, de la operatorii economici din zonă. În total, pentru stingerea focului, au acționat sase autospeciale pentru stins incendii si o autospeciala de intervenție și salvari de la inaltime, încadrate cu un număr 29 subofițeri. Conducerea actiunii de stingere a fost asigurata, in teren, de către doi ofițeri din comanda Secției de Pompieri Oravita.

Misiunea de stingere a fost una deosebit de grea din cauza condițiilor meteorologice, cu vânt puternic, care au contribuit semnificativ la extinderea incendiului. La acestea, se adaugă cantitatea mare de materiale inflamabile și problemele legate de asigurarea alimentarii cu apa a mașinilor de stingere. La aceasta ora, se desfășoară activitatea specifica, in teren, pentru stabilirea cauzei probabile de aprindere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here