Încep lucrările la Pasajul Jiul! Circulația auto prin pasaj și pe strada Nera complet închisă trei săptămâni

Atenție, șoferi! Lucrările la Pasajul Jiul dă circulația auto peste cap. Unul dintre cele mai importante proiecte de lărgire la cinci benzi Pasaj pe sub calea ferată Jiul și lărgire la 4 benzi Strada Jiul va putea demara pe teren, va putea intra în implementare propriu-zisă.

Autoritățile anunță că de luni, 1 august, vor începe lucrările efective la Pasajul Jiul, iar circulația prin pasaj și pe strada Nera va fi complet închisă timp de trei săptămâni. “Lucrările sunt demarate, avem organizarea de șantier pe straada Jiul. Sunt intervenții de pregătire la pasajul propriu-zis. Luni, 1 august vor începe lucrările efective la pasaj. Prin urmare, acolo se vor instala utilajele de forare, se va închide complet circulația prin pasaj si pe strada Nera. Totodată va intra în vigoare planul de semnalizare cu modificările de circulație pe strada Brediceanu, Nemoianu și în sensul giratoriu de la Spitalul de copii. Firma s-a angajat ca în 20 de zile să finalizeze aceste lucrări, care necesită închiderea completă a traficului”, a spus edilul Timișoarei, Nicolae Robu.

Lucrările vor dura un an și jumătate. Strada Jiul se lărgeşte la 4 benzi de circulaţie, cu insule ce delimitează sensurile pe zonele de intersecţii (str. Jiul – Splaiul Nicolae Titulescu şi str. Jiul –bd. Republicii). În intersecţia dintre str. Jiul şi bd. Republicii vor fi 5 benzi de circulaţie. Banda a 5-a are rolul de bandă de viraj la dreapta. Se vor realiza trotuare şi piste pentru biciclete pe ambele părţi. Spaţiile verzi vor fi reamenajate. Suprafaţa construită: 3048 mp; suprafaţă spaţii verzi: 390 mp.

Pasajul Jiul are o lungime totală de 28,10 m, un gabarit de stradă cu cinci benzi de circulaţie, 2 benzi spre Circumvalaţiunii şi 3 benzi spre bd. Republicii. Pasajul Jiul este compus din rampa Circumvalaţiunii, pasajul subteran propriu-zis şi rampa Jiul. Operaţiunile nu necesită închiderea circulaţiei feroviare.

Conform proiectului, pe Bulevardul Republicii se va păstra geometria, sensurile de circulaţie vor fi separate prin realizarea unor insule: la intersecţia cu breteaua 1, pe direcţia dinspre bd. Republicii spre pasajul Jiul cu sens unic de circulaţie; la intersecţia cu breteaua 2 pe direcţia de mers dinspre pasaj Jiul spre bd.Republicii cu sens unic de circulaţie; la intersecţia cu str. Jiul care se lărgeşte la 5 benzi şi insula direcţională centrală. Staţiile pentru mijloacele de transport în comun vor fi realizate în soluţie de alveolă; intersecţia cu rampa pasajului Jiul se va realiza cu 5 benzi şi insulă direcţională centrală. Se vor realiza trotuare şi piste pentru biciclişti pe ambele părţi. Spaţiile verzi vor fi reamenajate. Suprafaţa construită:7079 mp; suprafaţa spaţiilor verzi rămâne intactă: 255 mp.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here