????????????????????????????????????

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş va organiza în 17 noiembrie, cea de-a doua ediție a manifestării sportive “ŞTIU CĂ POT!” – destinată copiilor cu dizabilități din centre de ocrotire și din comunitate. Acțiunea este pentru a marca Ziua Universală a Drepturilor Copilului.

Evenimentul va începe de la ora 10.00 și va fi găzduit de Sala Constantin Jude (fosta Sala Olimpia) din Timișoara. Competiția se adresează copiilor cu dizabilități intelectuale cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani și cu QI < 70. Termenul limită de înscriere este 1 noiembrie 2016. Instituțiile, școlile sau persoanele interesate să participe la aceasta manifestare sunt rugate să completeze și să transmită formularele de înscriere pe adresa de e-mail a DGASPC Timiș (dgaspctm@gmail.com) sau la numărul de fax 0256-407066. Formularele pot fi descărcate de pe pagina web a DGASPC Timiș (www.dgaspctm.ro) sau pot fi solicitate de la sediul instituției.

Evenimentul este organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, al Primăriei Municipiului Timișoara și al Facultății de Educație Fizică și Sport Timișoara.

La prima ediție a manifestării, care a avut loc anul trecut, au participat aproximativ 150 de copii cu dizabilități din mai multe județe ale țării și din Ungaria, competiția bucurându-se de un real succes.

Adunarea Generală a ONU a recomandat (în 1954, rezoluţia 836(IX)) ca toate ţările să sărbătorească o Zi Universală a Copiilor, care sa fie marcată ca Zi a fraternităţii şi înţelegerii între copiii din toată lumea şi ca Zi a promovării bunăstării copiilor lumii. Data de 20 noiembrie marchează ziua în care Adunarea Generală a adoptat Declaraţia Drepturilor Copiilor (în 1959) şi Convenţia Drepturilor Copiilor (în 1989).

Articolul precedentPercheziţii în Caraș Severin pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile
Articolul următorSocial -democrații din Timis au depus la BEJ dosarele de candidatură pentru parlamentare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.