Începe licitația pentru firma care va realiza lucrări pe strada Podeanu

strada podeanu

Strada Dr. Aurel Păunescu-Podeanu din Timișoara intră în reabilitare din această primăvară. Lungimea străzii este de aproximativ un kilometru.

Proiectul este finalizat, iar în perioada următoare va avea loc licitația de desemnare a constructorului care va realiza lucrarea de lărgire a străzii la patru benzi. Studiul de fezabilitate pentru lărgirea la patru benzi a străzii Dr. Aurel Păunescu-Podeanu a fost aprobat în Consiliul Local în toamna anului trecut. Este prevăzută extinderea arterei pe o lungime de aproape un kilometru, amenajarea de trotuare, 230 de locuri de parcare, spaţii verzi şi piste pentru biciclişti. Totodată, este prevăzută şi amenajarea unui sens giratoriu în zona Aleea FC Ripensia – Novatim.

Potrivit primarului, dacă licitaţia va decurge fără probleme, lucrările ar putea începe în primăvară. „Documentaţia privind extinderea la patru benzi a străzii Podeanu a fost trimisă spre publicare pe SEAP. Lungimea străzii este de 935 de metri. Durata estimată a lucrărilor este de opt luni, dar ne aşteptăm ca la licitaţie să fie adjudecată oferta cu o perioadă sensibil mai scurtă. Dorim să fie locuri cât mai multe şi în perspectiva dării în folosinţă a sălii polivalente”, a precizat primarul Nicolae Robu.

Investiția de pe strada Podeanu este estimată la opt milioane de lei, bani de la bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here