A început campania „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” în județul Timiș

Începând de astăzi, timp de cinci zile, poliţiştii timişeni vor derula cea de-a unsprezecea ediţie a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”. Şi în acest an, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean Timiş, împreună cu partenerii (Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timişoara, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane Timişoara, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş, Organizaţia ,,Salvaţi Copiii” Filiala Timiş, Federaţia Asociaţiilor de Locatari Timişoara, Brigada de Combatere a Criminalității Timișoara), vor desfăşura activităţi în scopul sensibilizării populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale, precum şi în scopul implicării în activităţi cu caracter preventiv.

Activităţile desfăşurate vor fi structurate pe diverse domenii de prevenire, fiecare zi fiind destinată unei teme distincte:

Luni, 28 septembrie – Prevenirea delincvenței juvenile;

În cursul acestei dimineţi, va avea loc o masă rotundă cu partenerii implicați în acțiuni, care va viza prezentarea principalelor aspecte legate de specificul acestei săptămâni și agenda de lucru pentru fiecare zi în parte.

Va fi organizat un simpozion pe tema prevenirii delincvenței juvenile, la care vor fi invitați directorii a nouă instituții de învățământ, în care activează infocentrele școlare. În cadrul evenimentului vor fi prezentate principalele activități desfășurate în cadrul proiectului ,,Centrul de informare și consiliere școlară”, precum și în cadrul unui alt proiect, fundamentat de precedentul, ,,Împreună pentru o comunitate mai sigură”, derulat în perioada 30 august – 02 octombrie a.c..

De asemenea, poliţiştii vor desfăşura activităţi de prevenire în două unităţi de învăţământ liceal, din Timişoara.

Marţi,  27 septembrie – Prevenirea victimizării minorilor;

Va avea loc lansarea, la nivelul județului Timiș, a campaniei ,,Copiii fac ce văd”, ce are drept scop prevenirea delincvenței juvenile, prin atragerea atenției asupra cauzelor care pot genera implicarea tinerilor în săvârșirea de fapte antisociale, respectiv formele de violență în familie care atrag, în majoritatea cazurilor, abandonul școlar.

În cursul aceleiaşi zile, poliţiştii vor derula activităţi de prevenire a victimizării minorilor în trei unităţi de învăţământ gimnazial și liceal, din Timişoara.

Miercuri, 28 septembrie – Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului;

În intervalul 11.00-15.00, polițiștii vor desfășura activități de informare a populației cu privire la consecințele unui comportament neglijent, în zona marilor centre comerciale din municipiul Timișoara. La finalul discuțiilor, vor fi distribuite materiale informativ-preventive.

Joi, 29 septembrie – Prevenirea infracțiunilor cu violență;

Vor fi organizate dezbateri pe tema prevenirii infracţiunilor din sfera violenței în familie, la care vor fi invitați reprezentanți ai D.G.A.S.P.C. Timiș, Organizația ,, Salvați Copiii – Filiala Timișoara, Asociația pentru Promovarea Femeii din România – Timișoara.

Vor fi desfășurate activități de prevenire a tâlhăriilor și a altor infracțiuni săvârșite cu violență, pe raza municipiului Timișoara.

Vineri, 30 septembrie – Siguranţa rutieră.

Vor fi desfăşurate acţiuni în principalele intersecţii din oraşe în scopul informării şoferilor şi a celorlalţi participanţi la trafic cu privire la adoptarea unei conduite preventive în ceea ce priveşte circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, poliţiştii vor fi prezenţi în şcoli şi grădiniţe unde vor susţine cursuri de informare pe linie rutieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here