A început numărătoarea inversă pentru ISWinT! Festivalul internațional a ajuns la ediție aniversară

International Student Week in Timișoara (ISWinT), festival de tradiție pentru orașul Timișoara, organizat de studenți pentru studenți, ajunge în anul 2018 la frumoasa vârstă de 25 de ani. Între 23 iulie și 2 august 2018, Liga AC invită studenți din toate universitățile din lume să călătorească la Timișoara, să-și depășească limitele și să învețe despre alte culturi într-un mediu internațional.

În prima ediție a festivalului, ceremonia de deschidere a avut loc în 11 aprilie 1994 într-unul dintre amfiteatrele Universității Politehnica Timișoara (numită pe atunci Universitatea Tehnică Timișoara). După doar 5 ani de la revoluție, studenți din Timișoara, voluntari ai Ligii AC (numită pe atunci LSFCAT) au avut curajul, entuziasmul și dedicația să facă din Timișoara un loc de întâlnire pentru studenții din toată lumea. De la momentul zero și până astăzi, ISWinT și-a lăsat amprenta pe organizatori și participanți, pe orașul Timișoara, pe România și pe întreaga lume.

Cu ocazia aniversării a 25 de ani, anul acesta organizatorii au ales o temă îndrăzneață:„ReThink!” și 20 de workshop-uri pe măsură, ce doresc rezolvarea unor probleme reale de care se lovesc studenții în ziua de azi și dezvoltarea personală a acestora: sistem educațional, reciclare, viață sănătoasă, pozitivism, manipulare media, autoapărare, agresiune pe internet, voluntariat, drepturile omului, minorități, prejudecăți, teatru de improvizație, magie, dans, gândire creativă, tradiții românești, limbaj non-verbal și design grafic.

Înscrierile la festival încep în data de 25 ianuarie și se termină pe 15 martie. Orice student cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani de la orice universitate din lume poate să aplice pe site-ul https://iswint.ro/, inclusiv studenții din România.

În contextul în care Timișoara va fi una dintre Capitalele Europene a Culturii în anul 2021, programul pregătit pentru cele 9 zile de festival va include și evenimente deschise cu publicul timișorean, unde participanții își vor prezenta cultura țării lor.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here