Absolvenţii de liceu din judeţul Timiş mai au o șansă în acestă lună la “examenul maturității”. De astăzi încep probele de competenţe lingvistice, pentru cei care s-au înscris la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Peste 1400 de absolvenţi de liceu din Timiş s-au înscris pentru sesiunea august-septembrie. Dintre cei 1418 elevi înscriși 888 fac parte din promoția actuală, ei terminând cursurile liceale în acest an, iar 530 provin din sesiunile anterioare.

Probele de evaluare a competenţelor vor fi susţinute în şcolile în care absolvenţii de liceu au învăţat, iar cele scrise în şase centre de examen. Este vorba despre cinci centre deschise în Timişoara şi unul la Lugoj.

Astfel, din 17 până în 21 august vor avea loc competențele, iar din 24 august până în 28 august, probele scrise. În 24 august, Limba și literatura română – proba scrisă, în 25 august, limba și literatura maternă – probă scrisă, în 26 august proba obligatorie a profilului – probă scrisă, Matematică sau Istorie, în funcție de profil. În 28 august va avea loc proba la alegere a profilului, tot probă scrisă.

Rezultatele sesiunii de toamnă se vor afişa în 1 septembrie, până în ora 16:00.  În aceaşi zi se pot depune contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi afişate în 4 septembrie.

 

Articolul precedentCaravana Filmelor NexT ajunge la Timișoara! Scurtmetraje de Oscar la iarbă verde
Articolul următorPatru algerieni şi un marocan depistaţi la frontiera de vest în timp ce încercau să intre ilegal în ţară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.