A început simularea examenului de Bacalaureat

Simularea examenului de Bacalaureat, pentru elevii din clasele a XI-a şi a XII-a, începe pe 7 martie. Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale Bacalaureatului pentru elevii clasei a XI-a sunt Limba şi literatura română, Literatura maternă pentru minorităţi naţionale, Matematică şi Istorie. În plus, elevii de clasa a XII-a vor putea afla care le este nivelul de pregătire în vederea susţinerii bacalaureatului şi la fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie filosofie, în funcţie de profil sau specializare.

Prima probă este la limba şi literatura română, iar a doua zi elevii aparţinând minorităţilor vor avea testele la limba maternă. În 9 martie va fi proba obligatorie a profilului. În 10 martie este programată proba la alegere a profilului și a specializării însă aceasta va fi susținută doar de elevii din clasa a XII-a.

Elevii care susţin examenul de evaluare naţională au programată prima probă, cea la limba și literatura română, pe 27 iunie. Elevii aparținând minorităților naționale vor susține proba la limba și literatura maternă pe 28 iunie. Ultima probă a evaluării naționale, cea la Matematică, va avea loc pe 29 iunie, iar rezultatele vor fi afișate pe 1 iulie până la ora 16.00 și în aceeași zi vor putea fi depuse contestațiile până la ora 20.00. Rezolvarea acestora se va face între 2-4 iulie, iar rezultatele finale după contestații vor fi afișate pe 5 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here