Tőkés a rămas fără „Steaua României”. Societatea Timişoara reacționează

Societatea Timişoara îşi exprimă dezacordul faţă de decizia preşedintelui României, Klaus Iohannis, de a retrage decorația Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler a lui László Tőkés, urmare a Hotărârii Consiliului de Onoare pentru Ordinul Național „Steaua României” din data de 20 septembrie 2013.

Decoraţia a fost conferită în anul 2009, “cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, în semn de înaltă apreciere a curajului şi demnităţii de care a dat dovadă, declanşând, prin exemplul personal, revolta istorică a poporului român împotriva dictaturii comuniste.”

Considerăm că László Tőkés a fost şi rămâne un simbol al Revoluţiei Române, motivaţie care a stat la baza decernării Ordinului. Pretextul retragerii decoraţiei l-au reprezentat anumite declaraţii, considerate <<neconstituţionale>>. Or, într-un stat democratic, manifestarea dreptului la liberă exprimare nu poate fi considerată contrară Constituţiei. Societatea Timişoara consideră că avem de-a face cu o decizie pripită şi solicită reexaminarea de îndată a acesteia”, transmit reprezentanții Societății Timișoara.

(Foto Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here